Hlavní obsah

Levný mobil? Cenový rozdíl nového top modelu od HTC je propastný

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než dvě desítky tuzemských obchodů již zařadily do své nabídky v rámci předobjednávky novou vlajkovou loď společnosti HTC. Cenový rozdíl mezi jednotlivými nabídkami modelu One A9 je však propastný. V některých případech tak lidé mohou zaplatit více klidně i o čtyři tisíce korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.

Foto: archív výrobce

HTC One A9

Článek

Oficiální cenu pro český trh u modelu One A9 zatím zástupci společnosti HTC neprozradili. Už při premiéře, která se konala přesně před týdnem v New Yorku, však bylo jasné, že novinka se bude nabízet za přívětivější cenu než konkurence. [celá zpráva]

Tomu koneckonců odpovídají i nejnižší nabídky v tuzemských obchodech. Zatímco vlajkové lodi konkurenčních výrobců se běžně prodávají za více než 20 000 Kč, HTC One A9 je možné podle Zboží.cz zakoupit od 14 990 Kč.

Jenže ty nejdražší nabídky se šplhají právě až ke zmiňované hranici dvaceti tisíc korun. Zájemci tak mohou za novinku zaplatit klidně i 19 352 Kč. Jde přitom o nachlup stejný model jako v případě o čtyři tisíce levnější nabídky, a to platí i o kapacitě úložného prostoru.

Foto: archív výrobce

HTC One A9

Výbava modelu One A9 čítá 64bitový osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 617, 2 GB operační paměti, 16 GB úložného prostoru, čtečku paměťových karet, NFC, LTE včetně „českých“ frekvencí, obligátní wi-fi i bluetooth. Pětipalcový displej pak nabízí full HD rozlišení.

Konstrukce novinky je tradičně celokovová. Mobil je tenký sedm milimetrů a má zaoblené rohy. Z čelní strany však zmizela jedna z největších chloub telefonů od HTC – stereofonní reproduktory. HTC i přesto slibuje, že zvuk bude nadstandardní, a to díky vestavěnému 24bitovému převodníku se vzorkovací frekvencí 192 kHz. Ten slibuje kvalitu převyšující standard CD nosičů. Sluchátkový zesilovač se navíc pochlubí dvojnásobným výkonem.

Chytrý telefon HTC One A9 by se měl v Česku začít prodávat zkraje listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám