Hlavní obsah

Milióny na účtu a desetitisíce předobjednávek. Nápad se mladíkům vyplatil

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velký rozruch vzbudil nový magnetický adaptér zvaný Znaps, který má usnadnit nabíjení chytrých telefonů a počítačových tabletů. Ještě před spuštěním masové výroby si jej objednaly desetitisíce lidí, díky čemuž na účtech tvůrců skončilo několik miliónů dolarů.

BEZ KOMENTÁŘE: Magnetický adaptér pro iPhone a iPad

 
Článek

Nápad, který se inspiroval starší technologií společnosti Apple, se zkrátka partě nadšenců z Kanady vyplatil. Peníze na rozjetí masové výroby sbírali prostřednictvím serveru KickStarter už od konce července, nakonec jim lidé přispěli přes tři milióny dolarů, tedy bezmála 72 miliónů korun.

Zájem ze strany lidí je vcelku pochopitelný. Každý, kdo přispěl částkou alespoň 11 dolarů (263 Kč), na konci letošního roku dostane vlastní Znaps. Dohromady přispělo 70 122 lidí.

Inspirováno Applem

Zarážející je ale fakt, že rozjet byznys se tvůrcům podařilo na několik let starém nápadu. Sami totiž nepopírají, že se inspirovali Applem. „V roce 2006 představil Apple magnetickou nabíječku. Pro uživatele MacBooku to bylo revoluční – nabíječka je kompaktní, jednoduchá a bezpečná. A stejnou revoluci nyní způsobí Znaps,“ uvedl jeden z tvůrců.

Foto: archív výrobce

Nabíječka má minimalizovat riziko pádu

Magnetické uchycení má u MacBooků skutečně hned několik výhod. V první řadě je to jednoduchost, v noci nemusíte hledat konektor ani přemýšlet nad správným uchycením. Díky magnetu se navede koncovka napájecího adaptéru přesně tam, kam má.

Stejně jednoduše se i odpojí, což přispívá k bezpečnosti. Pokud půjdete okolo obyčejného notebooku a zavadíte o napájecí šňůru, hrozí, že strhnete laptop ze stolu na zem. U MacBooku se ale díky magnetickému uchycení automaticky nabíječka odpojí (vyškubne se), čímž se minimalizuje možnost poškození.

Pro libovolný telefon i tablet

A zmiňované přednosti nabízí i Znaps. Novinka se skládá ze dvou částí – z adaptéru, který se nasadí na klasickou nabíječku, a speciální koncovky, jež se zasune do napájecího konektoru v telefonu nebo tabletu. Tento konektor je tak miniaturní, že hranu zařízení přesahuje jen o necelé dva milimetry. V kapse tedy rozhodně překážet nebude.

Foto: archív výrobce

Novinka se skládá ze dvou částí

Magnety jsou umístěny jak v adaptéru pro nabíječku, tak ve speciální koncovce určené pro smartphone či tablet. Pro přenášení dat nebo nabíjení tak stačí oba konce přiblížit k sobě a nechat magnety „pracovat“. Funguje to stejně pohodlně jako na MacBooku.

Znaps se na pultech obchodů objeví koncem roku ve dvou verzích. Vybrat si je možné mezi lightning konektorem (Apple) či klasickým microUSB (pro drtivou většinu zbývajících tabletů a chytrých telefonů).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám