Hlavní obsah

Nejvýkonnější smartphone na světě byl prozrazen ještě před premiérou

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští měsíc má mít premiéru druhá generace smartphonu se zakřiveným displejem Samsung Galaxy Note Edge. Ještě před oficiálním odhalením unikly jeho parametry na internet, a jak se zdá, půjde o nejvýkonnější chytrý telefon na světě.

Foto: archív výrobce

Pozvánka na tiskovou konferenci společnosti Samsung

Článek

Zástupci jihokorejského elektronického gigantu zatím příchod novinky oficiálně nepotvrdili. Již nyní je však jasné, že skutečně existuje. Některé parametry tohoto přístroje totiž byly zaznamenány v aplikaci AnTuTu, která slouží k měření výkonu smartphonů.

Druhá generace modelu Edge získala v tomto benchmarku hodnocení 60 978 bodů. Vyšší skóre žádný jiný chytrý telefon nikdy nedostal. Pro srovnání aktuální top model Samsung Galasy S5 byl ve stejném testu ohodnocen 35 479 body.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Note Edge

Nový smartphone se zahnutým displejem bude vybaven osmijádrovým procesorem Exynos 7420 s 64bitovou architekturou a grafickým čipem Mali-T760. Tento stroj bude mít k dispozici 3 GB operační paměti a 32GB úložný prostor.

Displej má mít úhlopříčku 5,1 palce a rozlišení 1440 x 2560 obrazových bodů. Galaxy Note Edge nabídne také dvojici fotoaparátů s rozlišením 5 a 20 megapixelů.

Kompletní informace o novém přístroji budou oficiálně potvrzeny hned první den v březnu, na kdy plánuje společnost Samsung velkou tiskovou konferenci. Na té by se kromě nového zahnutého smartphonu měla ukázat také nová vlajková loď Galaxy S6. [celá zpráva]

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám