Hlavní obsah

Microsoft chce rozdrtit konkurenci nízkou cenou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádné extrémně výkonné modely za desetitisíce, společnost Microsoft chce získat co nejvyšší podíl na mobilním trhu se smartphony s co nejnižší cenou. Během února by se tak na trhu měly objevit dosud nejlevnější telefony značky Lumia. Startovací cena modelu 435 činí 69 eur bez daně, tedy méně než 2000 korun. Dosud ceny modelů Lumia začínaly nad touto hranicí.

Foto: archív výrobce

Lumia 435

Článek

Microsoft tak může svými přístroji na platformě Windows lépe konkurovat nabídce levných chytrých telefonů s operačním systémem Android. Ty v současnosti startují s cenou kolem 1500 korun.

Lumia 435 je první Lumia z řady 400 a dosud cenově nejdostupnější Lumia vůbec. Další představená Lumia 532, která se bude nabízet o deset eur dráž, je pak vybavena čtyřjádrovým procesorem, který staví na úspěchu modelu Lumia 530. Oba přístroje jsou postavené na systému Windows Phone 8.1.

Foto: archív výrobce

Lumia 532

Zájemci si budou moci vybrat z mnoha barevných odstínů, jako je zářivě zelená, oranžová, bílá a černá ve variantách pro jednu nebo dvě SIM. O termínu uvedení v Česku a lokální ceně dosud Microsoft neinformoval.

Nokia zaspala na poli smartphonů 

Finská společnost Nokia dokončila prodej své divize výroby mobilních telefonů americkému Microsoftu na konci dubna. Obě firmy také souhlasily, že součástí transakce nebudou dvě továrny v Indii a Koreji. Microsoft se dohodl na převzetí divize Nokie za 5,44 miliardy eur (149,4 miliardy Kč) loni v září.

Finská Nokia bude i nadále působit ve svých aktivitách jako samostatný subjekt. I když již nevlastní mobilní divizi, bude se věnovat například oblasti telekomunikační infrastruktury.

Nokia byla od 90. let největším výrobcem mobilních telefonů na světě, z první příčky ji ale před dvěma roky sesadil jihokorejský konkurent Samsung Electronics. Finský výrobce zaspal hlavně na poli smartphonů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám