Hlavní obsah

Asus Zenfone 5 dorazil do Česka. Ceny startují na 4500 Kč

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemští prodejci začali nabízet nový smartphone Asus Zenfone 5, který se snaží nalákat především na zajímavý poměr cena/výkon. Přestože nabízí velký displej a relativně výkonný hardware, jeho cenu se podařilo stlačit pod pět tisíc korun. Vyplývá to z informací Zboží.cz, které provozuje společnost Seznam.

Foto: archív výrobce

Asus Zenfone 5

Článek

Nejlevněji je možné novinku pořídit za 4498 Kč. Podle Zboží.cz cenovku pod hranicí pěti tisíc korun nabízí na 30 dalších prodejců. Najdou se však i tací, kteří si přístroj cení klidně i na 6500 Kč.

Jak již samotný název napovídá, Asus Zenfone 5 je vybaven pětipalcovou IPS obrazovkou s rozlišením 1280 x 720 obrazových bodů. Dotykový panel je proti poškození chráněn podobně jako většina konkurentů tvrzeným sklem Gorilla Glass 3.

Foto: archív výrobce

Asus Zenfone 5

Srdcem smartphonu je procesor Intel Atom Dual-Core Z2560, jehož dvě jádra udávají pracovní tempo při frekvenci 1,6 GHz. Byť je to v cenové kategorii do pěti tisíc korun spíše výjimečné, nabídne Zenfone 5 hned 2 GB operační paměti. Dech by tak pod taktovkou operačního systému Android přístroji neměl docházet ani u náročnějších aplikací.

Interní paměť dosahuje kapacity 8 GB a je ji díky slotu na paměťové karty typu microSD možné rozšířit až na 64 GB. Ve výbavě chytrého telefonu nechybí ani osmimegapixelový fotoaparát s přisvětlovací diodou, GPS, wi-fi a bluetooth. Novinka navíc dokáže pracovat se dvěma SIM kartami najednou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám