Hlavní obsah

Nové iPhony se nabízejí v dalších státech. Opět se stály fronty

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple odstartovala v pátek druhou vlnu prodejů iPhonů 6 a 6 Plus. Nově je tak možné chytré telefony s logem nakousnutého jablka zakoupit v sousedním Rakousku, Itálii nebo například ve Španělsku. A ani tentokrát se to neobešlo bez front nedočkavých zákazníků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Moskvě začal prodej iPhonu 6Video: Reuters

 
Článek

Zájem zákazníků nebyl však tak vysoký jako minulý týden, kdy se nové iPhony začaly prodávat v Japonsku, Austrálii, USA, Kanadě, Francii, Singapuru, Hongkongu, Portoriku, Velké Británii a Německu. Tehdy se dokonce ani na všechny zákazníky nedostalo.

Tento pátek byl však zájem nižší nejspíše kvůli tomu, že při první vlně se mezi skutečné fanoušky společnosti Apple přimíchali také překupníci. Ti pak nabízeli jablečné smartphony právě ve státech, kde se oficiálně ještě neprodávají – například právě v Rusku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé čekali ve frontě v Berlíně a v Paříži na nový iPhone několik dníVideo: Reuters

Hlad po nových chytrých telefonech s logem nakousnutého jablka je totiž tak velký, že jsou v současnosti za něj někteří jedinci ochotni zaplatit klidně i o několik tisíc více, než kolik požaduje Apple. [celá zpráva]

I přesto se ale například před moskevským Apple Storem shromažďovaly už od čtvrtka desítky lidí, kteří po půlnoci vtrhli do prodejny a dožadovali se nových iPhonů. Zda byl větší zájem o menší iPhony 6 nebo větší modely 6 Plus však zatím Apple neprozradil.

Zástupci Applu se tento týden pochlubili, že zájem o nové iPhony je vyšší než v předchozích letech. Jen za první víkend si novinku pořídilo deset miliónů lidí. Na všechny zájemce se navíc nedostalo. [celá zpráva]

Apple iPhone 6 a 6 PlusVideo: Apple

Reklama

Související témata:

Související články

Nový iPhone se ohýbá. A není to funkce

Společnost Apple musí řešit velmi nepříjemný problém. Řada čerstvých majitelů nového iPhonu si stěžuje, že telefon se jim ohnul. Stačilo, aby jej měli v kapse...

Výběr článků

Načítám