Hlavní obsah

V Číně mají extra chodník pro lidi s mobilem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V čínském velkoměstě Čchung-čchingu vymezili pruh chodníku pro lidi, kteří ani za chůze nedokážou odtrhnout oči od displeje mobilního telefonu, napsal v pondělí list The Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Chodník pro uživatele mobilů v Čchung-čchingu

Článek

Padesát metrů dlouhý chodník je rozdělený bílou čárou na dvě poloviny – pro běžné chodce a pro lidi závislé na moderních technologiích. Jeho začátek je signalizován modrou značkou s nápisem „první chodník pro uživatele mobilních telefonů v Číně“.

Na dlažbě jsou pak bílou barvou namalovány šipky, které znázorňují směr chůze, a také upozornění, že chodci užívají mobil za pohybu „na vlastní nebezpečí“.

Projekt se podle jeho autorů inspiroval pořadem televize National Geographic, která podobný chodník testovala v červenci ve Washingtonu v rámci výzkumu lidského chování.

Cílem projektu je prý především upozornit lidi, že je riskantní psát testové zprávy či vzkazy na sociální sítě, zatímco kráčejí po ulici.

„V naší ulici se pohybuje spousta seniorů a dětí a při používání mobilního telefonu za chůze může docházet k množství zbytečných kolizí,“ uvedla Nung Čcheng, představitelka společnosti, která spravuje danou oblast města se zábavní zónou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám