Hlavní obsah

Samsung ukáže v únoru nový smartphone Galaxy S5

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejská společnost Samsung Electronics v únoru představí novou verzi svého vlajkového chytrého telefonu Galaxy S. Firma v úterý rozeslala pozvánky na předváděcí akci, která se uskuteční 24. února na veletrhu mobilních technologií Mobile World Congress v Barceloně.

Foto: Reuters

Aktuálně nabízená vlajková loď Galaxy S4.

Článek

Analytici uvedli, že příchod telefonu Galaxy S5 byl o několik týdnů uspíšen kvůli slabému prodeji modelu S4. Podle agentury Reuters však od nového přístroje nelze očekávat výrazné oživení prodeje, protože konkurence na trhu se zostřuje.

Předpokládá se, že telefon Galaxy S5 bude mít větší displej a kvalitnější fotoaparát. Měl by rovněž nabízet biometrické funkce, jako jsou technologie pro skenování oční duhovky či otisku prstu. Firma by společně s telefonem mohla představit také vylepšenou verzi svých chytrých hodinek Galaxy Gear, píše Reuters.

Prodej telefonů Samsung Galaxy S4 zpomalil poté, co americký konkurent Apple v září představil své nové přístroje iPhone 5S a 5C. Samsung minulý měsíc oznámil, že jeho čistý zisk se ve čtvrtém čtvrtletí podle předběžných údajů snížil o 11 procent na 7,3 biliónu wonů (137 miliard Kč). Zaznamenal tak první pokles za dva roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám