Hlavní obsah

Chytrý telefon zaparkuje auto a odemkne dveře

Právo, Pavel Winkler, Las Vegas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Las Vegas

Před pavilónem německé automobilky Audi na největším světovém veletrhu spotřební elektroniky CES v americkém hazardním letovisku Las Vegas se tísní hlava na hlavě. Dlouhovlasá blondýna ve slunečních brýlích, které se vůbec nehodí do nijak zvlášť slunečného dne, vystupuje z vozu, vytahuje z kabelky svůj chytrý telefon a v patřičné aplikaci mačká pokyn Jezdit.

Foto: Jack Dempsey, ČTK/AP

Prezentace nových technologií automobilky Audi v Las Vegas.

Článek

Auto samo pomaloučkou couvá, vrací se o kousek, pak jde znovu do zpátečky, aby nakonec zaparkovalo na předem vyznačeném místě.

Ron Eby z Dallasu neskrývá nadšení: „To je skvělé! Přál bych si, aby to umělo i moje auto!“ V Dallasu často trčí v zácpách – bylo by to bezvadné, kdyby auto jezdilo samo, vysvětluje.

V části výstaviště s názvem Eureka park, kde si našli místo převážně mladí neznámí vynálezci se svými patenty, firma OK Dokeys představila otevírání dveří pomocí smartphonu, Smart Card a Smart hodinek.

Foto: Steve Marcus, Reuters

Monitory pro srdce a krevní tlak kalifornské společnosti Qardio umožňují důkladně kontrolovat zdravotní stav z chytrého telefonu.

Monitory pro srdce a krevní tlak kalifornské společnosti Qardio pro změnu umožňují důkladně kontrolovat zdravotní stav z chytrého telefonu a předávat údaje dál – třeba lékaři.

Rosario Iannella, spoluzakladatel Qardia, prostřednictvím tohoto nápadu sleduje „přes moře“ zdravotní stav své maminky v Itálii.

Reklama

Související témata:

Související články

Touchpady budou inteligentnější

Drtivá většina notebooků používá touchpady od společnosti Synaptics jako náhradu obyčejné myši. S trochou nadsázky se dá díky tomu říci, že pokud tento výrobce...

Výběr článků

Načítám