Hlavní obsah

Samsung chystá novou zbraň proti iPhonu od Applu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejský elektronický gigant Samsung by měl nejpozději v dubnu představit nového konkurenta pro vlajkovou loď společnosti Apple – pro iPhone 5S. Novinka by měla nabídnout řadu vychytávek, především se ale spekuluje o lepším systému zabezpečení.

Foto: Reuters

Aktuálně prodávaný model Samsung Galaxy S4

Článek

Loni na podzim Apple představil iPhone 5S a jedním z největších vylepšení byla zabudovaná čtečka otisků prstů. Okolo tlačítka je speciální senzor (stříbrný rámeček), díky kterému telefon pozná, že má uživatel ruku na senzoru. [celá zpráva]

Pozadu podle neoficiálních informací nechce se systémem zabezpečení zůstat ani Samsung. Vydá se však jinou cestou než jeho konkurent. Jihokorejský elektronický gigant by měl nabídnout chytrý telefon, který bude schopen skenovat oční duhovku.

Foto: Apple

Apple iPhone 5S

V praxi by to mělo fungovat tak, že se bude stačit podívat na displej telefonu. Kamera nad ním pak vyhodnotí, zda se skutečně jedná o majitele přístroje a ten následně okamžitě odemkne.

Příliš mnoho dalších informací o nástupci aktuální vlajkové lodi es-čtyřky zatím známo není, vybavena by však měla být lepším displejem s 2K rozlišením a výkonnějším hardwarem. Na finální technické parametry si však budeme muset ještě počkat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám