Hlavní obsah

Množství škodlivých programů pro mobily loni stouplo o polovinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Množství škodlivých programů pro mobilní telefony se v loňském roce zvýšilo o 58 procent. Pomocí třetiny těchto programů se někdo snažil z telefonů ukrást informace, jako jsou e-mailové adresy nebo telefonní čísla. Vyplývá to z analýzy antivirové společnosti Symantec.

Článek

Zvýšení počtu škodlivých kódů nemusí podle zástupců Symanteku souviset jen s 30procentním nárůstem mobilních zranitelností. Apple iOS měl nejvíce zdokumentovaných zranitelností a Symantec u něj zaznamenal jen jednu hrozbu. Android měl naopak méně zranitelností, ale více hrozeb než jakýkoli jiný mobilní operační systém.

Android se kvůli svému tržnímu podílu, otevřené platformě a širším možnostem šíření škodlivého kódu stal oblíbenou platformou kyberzločinců.

I přes ztrátu tržního podílu Nokie celkově u tuzemských uživatelů vede operační systém Symbian, na který se ale výrazně dotahuje právě Android. Třetí místo patří Apple iOS.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak proměnit počítač v nedobytnou pevnost

Minulý týden zažilo Česko masivní vlnu kybernetických útoků. I když jejich cílem nebylo odcizit uživatelská data ani jiné citlivé informace, je vhodné být na...

Výběr článků

Načítám