Hlavní obsah

Apple v Česku nestíhá ukojit poptávku po iPhonu 5

Novinky, mif

Nový iPhone 5 se v Česku začal prodávat už před třemi týdny, zájem o novinku je ale tak vysoký, že jej Apple nestíhá uspokojit. Tuzemští obchodníci podle informací Novinek evidují stovky objednávek, ale další dodávka chytrých telefonů s logem nakousnutého jablka dřív jak příští měsíc nedorazí.

Foto: Novinky

Nabídka iPhonu 5 v internetovém obchodu Applu

Článek

„V prvních třech dnech prodeje iPhonu 5 se prodalo zhruba tisíc kusů. Další dodávku iPhonů 5 očekáváme do tří týdnů,“ uvedla mediální zástupkyně Vodafonu Veronika Exnerová s tím, že tato várka nových přístrojů by již měla uspokojit poptávku zákazníků.

Foto: Apple

iPhone 5

Informace Vodafonu korespondují také s daty v oficiálním internetovém obchodě společnosti Apple. Podle nich lidé, kteří si nyní iPhone 5 objednají, na něj budou čekat tři až čtyři týdny.

Vysoký zájem o telefony s logem nakousnutého jablka není ničím výjimečným. „Společnost Apple má neuvěřitelně věrné fanoušky. Pokaždé, když uveřejní nový tablet či telefon, tak na Zboží.cz zaznamenáváme vysokou poptávku po jeho produktech napříč všemi e-shopy,“ konstatovala Štěpánka Kovaříková, manažerka serveru Zboží.cz.

Nedostatek iPhonů nahrává konkurenci

Z nedostatečných dodávek iPhonu 5 těží především konkurence. Zatímco v minulosti nemohl prodejům jablečného telefonu žádný jiný přístroj konkurovat, dnes je tomu jinak.

„Samsung Galaxy S III se teď určitě prodává ve větších objemech, ale na druhou stranu Apple není schopen dodávat objednané objemy zboží. Je těžké posoudit, jak by to vypadalo, kdyby byl dostatek všech typů iPhonů - dá se však předpokládat, že by iPhone 5 šel na odbyt více než konkurence od Samsungu,“ uvedla mluvčí T-Mobilu Martina Kemrová.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S III mini

Právě Samsung Galaxy S III, který je považován za jednoho z největších konkurentů novinky, je aktuálně na Zboží.cz nejvyhledávanějším chytrým telefonem. iPhone 5 je až na druhém místě. Nejspíše právě proto, že je u většiny obchodníků stále nedostupný.

Na dalších příčkách se v září umístily modely Samsung Galaxy Ace S5830, Apple iPhone 4S a Nokia Lumia 610.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám