Hlavní obsah

Apple hlásí: iPhone 5 je vyprodaný

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple v pondělí oznámila, že prodala přes pět miliónů chytrých telefonů iPhone 5. Zájem zákazníků o novinku s logem nakousnutého jablka byl tak vysoký, že již překročil původní odhady zástupců firmy a skladové zásoby se vyprodaly během víkendu. Další dodávky mohou zákazníci očekávat až v průběhu října.

Foto: ČTK/AP

Šéf firmy Apple Tim Cook

Článek

„Poptávka po iPhonu 5 byla neuvěřitelná a my se snažíme, aby se novinka dostala do rukou každého zákazníka. A to tak rychle, jak jen to je možné,“ uvedl šéf Applu Tim Cook. „I když jsme vyprodali dosavadní zdroje, obchody i nadále přijímají objednávky a informují o předpokládaném datu dodání,“ dodal.

Lidé v New Yorku čekají na nový iPhone přes týden na uliciVideo: Novinky/Reuters

iPhone 5 se prodává od pátku 21. září v USA, Austrálii, Kanadě, Francii, Německu, Hong Kongu, Japonsku, Singapuru a Velké Británii. Od pátku 28. září bude dostupný kromě České republiky také v Rakousku, Belgii, Dánsku, Estonsku, Finsku, Maďarsku a v dalších státech. [celá zpráva]

Přestože Apple ohlásil nedostatek iPhonů 5, tuzemští zákazníci se nemusí obávat, že by na zahájení podeje nebyl k dispozici ani jeden kus. Podle informací Novinek je na start prodeje připraveno několik tisíc kusů chytrých telefonů. Další dodávky ale budou s největší pravděpodobností mnohem nižší a nemusí být k dispozici hned po vyprodání první várky.

iPhone 5Video: www.apple.com

Nový chytrý telefon od společnosti Apple nabídne celou řadu vylepšení. Je lehčí a tenčí než předchozí verze a zároveň má větší displej (čtyři palce) a vyšší rozlišení (1136 x 640 pixelů). Vylepšení zaznamenal také výkon telefonu. Ve srovnání s loňským modelem by měl být dvakrát výkonnější. Přitom už verze 4S patřila k nejvýkonnějším smartphonům na trhu.

Fotoaparát má stejné rozlišení jako předchozí model - osm megapixelů. Měl by ale být rychlejší a zároveň pořizovat kvalitnější snímky i ve špatných světelných podmínkách. Nabídne také speciální panoramatický režim, ve kterém budou mít pořízené momentky úctyhodné rozlišení 28 megapixelů. [celá zpráva]

Foto: Apple

iPhone 5

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám