Hlavní obsah

IPhone 5 bude mít jako první na světě novou Nano-SIM kartu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byla to právě společnost Apple, která u svého chytrého telefonu iPhone 4 zavedla nový standard Micro-SIM karet. Ty postupně začali používat u svých přístrojů i další výrobci. Nový jablečný smartphone s pořadovým číslem pět přináší další novinku, Nano-SIM karty.

Foto: Apple

iPhone 5

Článek

Už Micro-SIM byla ve srovnání s klasickými SIM kartami téměř o polovinu menší. Nano-SIM je ještě menší, a to o dalších 40 %. Díky tomu může být telefon nepatrně menší, nebo obsahovat akumulátor s větší kapacitou.

Foto: Vodafone

Srovnání velikostí SIM karet. Nano-SIm je umsítěna úplně vpravo.

Na nový standard jsou tuzemští operátoři již připraveni. „Nano-SIM karty máme naskladněné, na každé prodejně kartu případnému zájemci vymění, a to nejpozději do dalšího dne,“ uvedla mediální zástupkyně Telefóniky O2 Blanka Vokounová.

Její slova potvrzuje také mluvčí Vodafonu Alžběta Houzarová: „V okamžiku, kdy začneme další model iPhone prodávat, jsme připraveni zákazníkům vyměnit klasické a microSIM za nanoSIM. A to jak v prodejnách, tak na telefonické lince.“

Velikosti SIM karet
Klasická SIM karta:85,60 x 53,98 x 0,76 mm
Micro-SIM:15 x 12 x 0,76 mm
Nano-SIM:12,30 x 8,80 x 0,67 mm

Kromě Nano-SIM se budou dále nabízet i zbývající dva standardy. V prodeji by se měly objevit také speciální plastové redukce, které dokážou nový typ karet proměnit na klasickou nebo Micro-SIM. To aby bylo možné Nano-SIM používat i v jiných telefonech, než je iPhone 5.

Nový chytrý telefon od společnosti Apple nabídne celou řadu vylepšení. Vedle vyššího výkonu například i větší displej s lepším rozlišením a chytřejší fotoaparát. V Česku se začne prodávat 28. září, ceny zůstanou stejné jako u modelu 4S. To znamená, že základní verzi bude možné pořídit za 14 000 korun a nejvýkonnější za 20 000 Kč. [celá zpráva]

Foto: Apple

iPhone 5

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám