Hlavní obsah

Unikátní mobil s dotykovým displejem vypadá jako propiska

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moderní telefony jsou rozměrnější a rozměrnější, především kvůli větším dotykovým displejům. Výrobci ale už nyní hledají způsoby, jak mobily co nejvíce zmenšit. Podle designéra Yejina Jeona budou nové přístroje vypadat jako obyčejné propisky. Technologie pro výrobu takových přístrojů totiž v dnešní době již existují.

Foto: Designér Yejin Jeon

Koncept Samsung One vypadá na první pohled jako obyčejná propiska.

Článek

Tak kompaktních rozměrů se Jeonovi podařilo dosáhnout díky ohebnému dotykovému displeji. V případě, že uživatel nebude telefon potřebovat, jednoduše šestipalcový monitor zaroluje do podstavce, který vypadá jako propisovací tužka.

Když je displej zase potřeba, jednoduše ho stačí rozbalit. Pro příjem hovorů přitom dotykový panel není potřeba, telefonovat je totiž možné pouze se základnou ve tvaru propisky, nebo s pomocí bezdrátového handsfree s technologií Bluetooth.

Foto: Designér Yejin Jeon

Koncept Samsung One

Na základně pak bude kromě ovládacích tlačítek umístěn také jednoduchý druhý displej. Na tom by se podle návrhu měl zobrazovat čas a informace o zmeškaných hovorech a došlých SMS zprávách. Chybět nebude ani vestavěný fotoaparát či HDMI výstup pro připojení telefonu k televizoru.

Nový prototyp od Jeona se jmenuje Samsung One. Zda na projektu spolupracuje také jihokorejský elektronický gigant, či zda je název novinky zvolen čistě náhodně, designér neprozradil. Jasné zatím není ani to, kdy a zda vůbec se přístroj začne prodávat.

Foto: Designér Yejin Jeon

Koncept Samsung One

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám