Hlavní obsah

Samsung vsadil s novým mobilem na Windows, ceny startují na osmi tisících

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemští prodejci začali nabízet nový chytrý telefon z produkce společnosti Samsung. Novinka s názvem Omnia W sází na přednosti operačního systému Windows Phone 7.5 a nízkou cenu. Přestože je vybavena výkonným procesorem a velkým dotykovým displejem, její cena startuje už na osmi tisících korun. Konkurenční mobily se přitom prodávají i o několik tisíc dráž.

Foto: Novinky

Samsung Omnia W

Článek

„Omnia W přináší proti starší verzi přes 500 nových funkcí a vylepšení, mezi které patří i podpora češtiny, zpřístupnění obchodu s aplikacemi Marketplace pro české uživatele či výrazně rychlejší prohlížení webu prostřednictvím integrovaného prohlížeče Internet Explorer 9,“ uvedl Zdeněk Paškevič ze společnosti Samsung.

Novinka je vybavena dotykovým 3,7palcovým kapacitním displejem S-AMOLED, který nabízí rozlišení 800 x 480 obrazových bodů. Jeho hlavní předností by měla být dobrá čitelnost i za ostrého slunečního svitu, tedy v situacích, které činí problém většině konkurenčních modelů.

Foto: Novinky

Samsung Omnia W

Srdcem telefonu je výkonný procesor s rychlostí 1,4 GHz. K dispozici je také 512 MB operační paměti a 8GB prostor pro uložení dat. Rozměry novinky jsou 116 × 59 × 11 mm a hmotnost 115 g.

Chytrý telefon Samsung Omnia W nabízí již několik desítek tuzemských obchodů. Podle srovnávače cen Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, ceny startují na 8000 Kč. Do pomyslné hranice 8500 korun je možné novinku zakoupit u 12 prodejců. Najdou se ale i takové obchody, které si Omnii W cení bezmála na deset tisíc.

Přístroj zatím však nemají obchodníci skladem, nabízí jej pouze v rámci předobjednávky. Podle jejich informací by měla být novinka v Česku dostupná už v průběhu příštího týdne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám