Hlavní obsah

Chytré telefony s Windows se konečně naučily česky

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft uvolnila tento týden dlouho očekávanou aktualizaci operačního systému pro chytré telefony Windows Phone 7. Pro české uživatele je novinka velice důležitá, neboť po roce od zahájení prodeje konečně přináší podporu našeho jazykového prostředí. Vylepšení a nových funkcí je ale v aktualizaci daleko více.

Článek

„Distribuce na jednotlivé uživatele bude probíhat postupně během následujících několika týdnů. Většině zákazníků by měla být aktualizace k dispozici nejpozději do konce října letošního roku. O tom, že je update připraven, se uživatelé dozvědí prostřednictvím upozornění přímo na telefonu. Pak již stačí jen připojit telefon k počítači s nainstalovaným softwarem Zune,“ uvedl René Keyzlar, manažer mobilních řešení ve společnosti Microsoft.

Nová aktualizace s kódovým označením Mango přinese rychlejší a snadnější komunikaci. Například konverzace prostřednictvím SMS, MMS a e-mailů probíhá v přehledných vláknech. Ke kontaktům se automaticky stahují informace ze sociálních sítí a chatovat je možné i bez použití rukou díky vestavěnému převodníku řeči na text a obráceně.

Součástí aktualizace jsou i vylepšené aplikace. „Nástroj App Connect ve verzi Mango umožňuje pokročilé vyhledávání a stahování aplikací. Vylepšené Live Tiles pak o aplikacích poskytnou aktuální informace, a to bez nutnosti je otevírat, protože okénka mohou být větší a obsahovat více informací. Nová funkce multitaskingu pak uživatelům umožňuje rychle přepínat mezi aplikacemi jednoduchým podržením tlačítka Zpět,“ vyzdvihl přednosti novinky Keyzlar.

Mango obsahuje také plnohodnotný webový prohlížeč Internet Explorer 9, který podporuje HTML5 a u výkonných telefonů dokonce i hardwarovou akceleraci grafiky pro výkonnější prohlížení stránek ve vysokém rozlišení.

„Spolu s uvedením aktualizace Windows Phone 7.5 budou českým zákazníkům k dispozici také úplně nové telefony, které budou obsahovat kompletní české prostředí nebo funkci sdílení mobilního připojení přes WiFi s až pěti dalšími zařízeními,“ avizoval Vladimír Komjati z české pobočky Microsoftu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám