Hlavní obsah

Cena iPhonu 4 klesla na historické minimum

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na samé dno klesla cena iPhonu 4. Chytrý telefon s logem nakousnutého jablka je podle informací tuzemského srovnávače cen Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, možné pořídit už za méně než 12 tisíc korun.

Článek

Nejlevnější je pochopitelně varianta s nejmenší kapacitou paměti. Za 16GB verzi lidé podle Zboží.cz zaplatí 11 990 Kč. Draží je pak přístroj v bílé barvě, ten zájemce vyjde na 13 249 korun (s kapacitou 16 GB). Ceny 32GB varianty pak startují na 14 220 Kč.

iPhone 4 začala prodávat v pondělí v Česku také přímo společnost Apple, která zde otevřela svůj vlastní internetový obchod. [celá zpráva]

Ceny v Apple Online Store startují na 14 990 korunách. To sice není méně než v internetových obchodech, ale pořád je to levnější než u tuzemských operátorů, u kterých je čtvrtá generace telefonu s logem nakousnutého jablka dražší až o 1300 Kč. Řeč je samozřejmě o nedotovaných přístrojích.

Chytrý telefon s logem nakousnutého jablka se prodává již více než rok. Po celou dobu patří k nejpopulárnějším přístrojům na planetě. Zajímavé je, že jeho prodeje nijak výrazně neklesají ani nyní, když už je zřejmé, že za pár měsíců se začne prodávat pátá generace. iPhone 4 je vybaven 3,5palcovým displejem s rozlišením 940 x 640 obrazových bodů. To je čtyřikrát více než u předchozí verze 3GS.

Srdcem telefonu je procesor Apple A4 s taktem 1 GHz. K dispozici má 512 MB operační paměti. Na těle telefonu nalezneme dvě videokamery. Jednu nad displejem pro videotelefonáty a druhou na zadní straně. Ta má rozlišení pět megapixelů, automatické ostření, pětinásobný digitální zoom a vestavěný LED blesk, který může být během nahrávání videa nepřetržitě zapnutý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám