Hlavní obsah

Vlajková loď Nokie zlevnila pod devět tisíc korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová vlajková loď Nokie – model E7 se začal prodávat na začátku dubna v průměru za 14 000 korun. V současnosti je jí možné pořídit v tuzemských obchodech už za méně než devět tisíc. Vyplývá to z informací populárního tuzemského srovnávače cen Zboží.cz, který provozuje jednička na českém internetu Seznam.cz.

Článek

Podle Zboží.cz startuje cena Nokie E7 na 8700 korunách. Pod devět tisíc jí je možné koupit u více než tuctu tuzemských internetových obchodů. Cena finské vlajkové lodi, která by businessmanům měla na cestách nahradit notebook a dovolit plnohodnotně pracovat, klesla především kvůli příchodu nových konkurenčních mobilů z řad společností HTC, Samsung i LG.

Svou roli v poklesu ceny nejspíše hraje také fakt, že tento přístroj chtěla Nokia původně začít prodávat ještě před Vánocemi, nakonec zájemce o koupi nechala čekat více jak čtvrt roku. [celá zpráva]

Foto: Novinky

Nokia E7

Srdcem telefonu je procesor ARM1176 s frekvencí 680 MHz, který bude mít k dispozici 256 MB operační paměti. Pro uložení dat je novinka vybavena vestavěnou pamětí s kapacitou 16 GB.

Model E7 je vybaven velkým čtyřpalcovým displejem s rozlišením 360 x 640 obrazových bodů a výsuvnou QWERTY klávesnicí. Ta vychází z tradičních počítačových klávesnic. Psát všemi deseti prsty na ní kvůli drobným rozměrům ale nejspíš nebude možné. Přesto je na ní, soudě podle předchozích generací s podobnou klávesnicí, psaní rychlejší a příjemnější než na dotykových displejích a tradičních mobilních klávesách.

Ve výbavě mobilu nechybí ani Bluetooth, WiFi, nebo GPS s doživotní aktualizací map zdarma. Samozřejmostí je vestavěný fotoaparát s rozlišením osm megapixelů, který je vybaven dvoubodovým bleskem a dokáže natáčet i videa ve vysokém rozlišení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám