Hlavní obsah

Firefox 4 pro mobilní telefony vyjde v úterý

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesně týden po vydání čtvrté generace Firefoxu pro stolní počítače vydá společnost Mozilla speciálně upravenou verzi Firefoxu 4 pro mobilní telefony. V první řadě bude novinka dostupná pro mobily s operačními systémy Android a Maemo. Uvedl to Pavel Cvrček ze serveru Mozilla.cz.

Foto: Novinky

Mobilní Firefox

Článek

„Firefox 4 pro Android a platformu Maemo vyjde toto úterý 29. března,“ uvedl Pavel Cvrček s tím, že novinka bude pravděpodobně totožná s nedávno uvolněnou testovací RC verzí.

„Vzhledem k tomu, že mobilní verze je založena na stejném základu jako desktopová verze, dostanou vývojáři k dispozici mobilní prohlížeč se stejnými možnostmi. Nebude tak chybět podpora hardwarové akcelerace i novinky z HTML5,“ dodal.

Na vývoji mobilního Firefoxu pracovala společnost Mozilla již od konce roku 2008. Až doposud byl však tento prohlížeč znám pod kódovým označením Fennec, který používali tvůrci pro jeho testovací verze. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám