Hlavní obsah

Microsoft odhalí nové Windows pro chytré mobily

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Redmondský softwarový gigant Microsoft představil teprve v polovině loňského roku inovovaný operační systém Windows Mobile pro chytré mobilní telefony. Přesto ještě během února ukáže celému světu jeho novou verzi s pořadovým číslem sedm.

Foto: Miloslav Fišer, Novinky

Windows Mobile

Článek

Nejnovější operační systém Windows Mobile 7 plánuje Microsoft odhalit na tiskové konferenci 15. února na největším veletrhu mobilních technologií Mobile World Congress (MWC 2010). V rozhovoru s reportérem televize FOX News to potvrdil finanční ředitel softwarového giganta Peter Klein.

Nový operační systém pro chytré mobilní telefony od Microsoftu by měl přinést několik zásadních vylepšení.  Mezi ně patří například výrazně intuitivnější ovládání mobilu, rychlejší odezva přístroje a efektivnější přístup na internet, u kterého se počítá i s jednoduchým sdílením dat z domácího počítače.

Konference MWC 2010 bude probíhat v Barceloně od pondělí 15. do čtvrtka 18. února. Kromě nejnovějších Windows budou na této akci nejspíše představeny i další zajímavé telefony a mobilní technologie.

Loni například na veletrhu představila společnost LG první průhledný mobilní telefon na světě. K vidění byl také kompaktní mobil, který se ukrývá v luxusních hodinkách.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám