Hlavní obsah

Nejdražší a nejluxusnější Nokia bude vypadat jako extrémně lesklý šperk

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Nokia pracuje na novém luxusním mobilním telefonu, který bude spadat do nejdražší řady 8800. Ten stejně jako jeho předchůdci klade důraz především na výjimečný vzhled. Novinka tak bude na první pohled spíše než mobil vypadat jako extrémně leštěný ocelový šperk. Informoval o tom server Symbian Freak.

Článek

Nový mobilní telefon Nokia 8800 Erdos bude pokračovatelem aktuálně nabízeného nejluxusnějšího modelu Arte. Stejně jako jeho předchůdce nabídne novinka výsuvnou konstrukci. Kryt mobilu je vyroben z ušlechtilé leštěné oceli, která by nikdy neměla zrezivět.

Displej Nokie Erdos je pokryt speciálním leštěným sklem stříbrné barvy, který zcela splývá s leštěným krytem. Díky tomu navíc vypadá jako zrcadlo, pokud není rozsvícen. Při prvním pohledu tak vůbec nemusíte poznat, že je novinka mobilní telefon a jednoduše si ji můžete splést s nějakým šperkem.

OLED displej přístroje má úhlopříčku 2,4 palce a rozlišení QVGA. Dokáže zobrazit až 16 miliónů barev. Na zadní straně přístroje je umístěn pětimegapixelový fotoaparát s optikou Carl Zeiss, který je vybaven automatickým ostřením a dvojitým LED bleskem.

Ve výbavě telefonu nebude chybět ani satelitní navigace A-GPS, HDSPA, USB konektor, či podpora bezdrátových standardů WiFi a Bluetooth. Data bude možné ukládat na vestavěnou paměť o kapacitě 8 GB. Pomocí paměťových karet ji ale rozšířit nepůjde.

Nový mobilní telefon Nokia 8800 Erdos má rozměry 116,9 × 50,3 × 15,0 mm. Přestože oficiálně ještě nebyla stanovena její cena, podle odhadů zahraničních serverů bude novinku možné pořídit okolo 25 až 30 tisíci korun. V prodeji by se měla objevit ještě letos v říjnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám