Hlavní obsah

Nový iPhone by se v Česku mohl prodávat v polovině července

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová verze multimediálního telefonu iPhone od Apple pod označením 3GS by se v Česku mohla začít prodávat zhruba v polovině července. ČTK to řekl dobře informovaný zdroj. Operátoři ani výrobce ale tuto informaci oficiálně nepotvrdili.

Foto: Novinky

Apple iPhone

Článek

Podle mluvčí T-Mobile Martiny Kemrové je uvedení plánováno na červenec, ale termín neuvedla. Vodafone uvedení podle mluvčího Miroslava Čepického čeká během léta.

"Předpokládáme, že uvedení nového iPhone 3GS do naší nabídky bude za stejných podmínek jako u předchozího modelu. To znamená, že všichni operátoři představí tuto novinku ve svém portfoliu ve stejný den," řekl mluvčí Telefóniky O2 Martin Žabka.

Nový iPhone už za necelé čtyři tisíce

V USA jsou nové iPhony připraveny přímo pro použití v síti operátora AT Pokud s ním uzavřou zákazníci dvouletou smlouvu, zaplatí za poslední model 199 nebo 299 USD podle paměťové kapacity, v přepočtu za 3700 respektive 5600 Kč.

Nedotovaný iPhone 3G S s kapacitou 16 GB se prodává za 599 USD a 32 GB za 699 USD, tedy v přepočtu přibližně za 11 300 Kč a 13 100 Kč. V Česku chtějí novinku nabízet všichni tři tuzemští mobilní operátoři, jeho cena ale zatím nebyla stanovena.

TomTom naučil iPhone konečně navigovat

Speciálně pro nový operační systém 3.0 pro iPhony vytvořila společnost TomTom software, aby mohl být oblíbený přístroj využíván také jako plnohodnotná navigace. Navigační software bude kompatibilní jak s nejnovějším iPhonem 3G, tak se starší variantou 3G. První generace iPhonu bohužel ale neobsahuje integrovaný GPS přijímač, který je k zprovoznění navigace nezbytný.

Cenu ani datum zahájení oficiálního prodeje navigačního systému pro iPhone TomTom zatím neprozradil. Kromě samotného softwaru ale bude možné k iPhonu přikoupit také speciální stojánek s napájením, který bude možné jednoduše uchytit na čelní sklo automobilu.

TomTom není jediná společnost, která se pro iPhone rozhodla vyrábět navigační software. Spolupracovat na navigačním řešení se společností Apple se rozhodly také firmy Navigon nebo Sygic. Samozřejmě není ani vyloučeno, že postupně začnou vytvářet navigační software i jiné společnosti. Více se dozvíte ZDE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám