Hlavní obsah

V zahraničí se začal prodávat nový iPhone, zájem lidí je menší než dříve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová verze populárního komunikátoru iPhone se v pátek začala prodávat v USA a několika dalších zemích, ohlas byl ale menší než u předchozí verze. Kromě USA se telefon ode nynějška prodává v Británii, Francii, Itálii, Kanadě, Německu, Španělsku a Švýcarsku. Do dalších států přijde model 3G S během léta, napsala agentura AP.

Foto: Novinky

Apple iPhone 3G S

Článek

V USA se na iPhone 3G S stály menší fronty než na předchozí verze v první den prodeje. Před vlajkovou prodejnou Apple na newyorském Manhattanu stálo dnes před otevřením několik set lidí. Proti davům, které loni obtáčely blok domů, je to jen zlomek.

Tehdy také servery Apple nezvládly nápor nových klientů, kteří si chtěli koupený přístroj zaregistrovat. Situaci ještě zhoršili ti, kteří už iPhone měli a chtěli si do něj téhož dne stáhnout nové aplikace.

Letos se Apple a AT snažily zmatkům předejít a přijímaly objednávky na nové telefony po internetu. Znamená to, že si do fronty stoupne méně potenciálních zákazníků a že se urychlí i aktivace nových přístrojů.

Starší iPhone chtěli během prvních dní milióny lidí

Objednávku na iPhone 3G S dostala AT od stovek tisíc zájemců. Loni prodala tehdy nového modelu 3G během prvních tří dnů na trhu devět miliónů. Apple letos také dala o dva dny dříve k dispozici nové aplikace a verze softwaru pro lidi, kteří už iPhone mají. Zprávy o potížích s programovým vybavením jsou proto letos ojedinělé. [celá zpráva]

Noví zákazníci, kteří s AT uzavřou dvouletou smlouvu, zaplatí za poslední model 199 nebo 299 USD podle paměťové kapacity, v přepočtu tedy za 3700 respektive 5600 Kč. Majitelé předchozích dotovaných modelů ale budou muset zaplatit více. Slevová politika pro nové klienty se na ně nevztahuje, protože AT telefony dotuje a potřebuje, aby jí zákazníci dotaci vynahradili měsíčními poplatky.

Foto: Novinky

Apple iPhone 3GS

Sedmadvacetiletý Brandon Dennie si iPhone 3G pořídil před šesti měsíci a na nový telefon s nižší cenou nemá nárok. Dennie se cenovou politikou AT nenechal odradit a vyřešil dotaci po svém. Musí sice zaplatit nedotovanou cenu 599 dolarů, své výdaje ale snížil tím, že starší telefon prodal kolegovi za 200 USD, napsala agentura AP.

Nedotovaný iPhone 3G S s kapacitou 16 GB se prodává za 599 USD a 32 GB za 699 USD, tedy v přepočtu přibližně za 11 300 Kč a 13 100 Kč. V Česku chtějí novinku nabízet všichni tři tuzemští mobilní operátoři. Do své nabídky by jej měli zařadit nejdříve v červenci, tedy zhruba měsíc po uvedení v USA a západní Evropě.

Předchozí model přišel do Čech 22. srpna, kdy jej o půlnoci začali prodávat všichni tři operátoři. Do Česka tak telefon přišel měsíc a 11 dní po celosvětovém uvedení. Podle neoficiálních informací zřejmě Apple uvede nový telefon v ČR zároveň u všech operátorů v jednom termínu. [celá zpráva]

Nový iPhone 3GS odhalen

V pondělí večer společnost Apple odhalila nový iPhone. Co ale znamená označení 3GS? Stejně jako u starší verze zkratka představuje podporu rychlého 3G internetu. Přídomek S je zkratkou anglického slova Speed, čímž chtěl výrobce upozornit na rychlost odezvy systému, která je podle informací Applu až dvakrát vyšší.

Díky výkonnější baterii vydrží nový iPhone na jedno nabití 1,5krát tolik než varianta 3G. Bez elektrické zásuvky by měl iPhone dokázat pracovat až 300 hodin. Hovorový čas činí 12 hodin. Video můžete na přístroji bez přerušení přehrávat 10 hodin a hudbu neskutečných 30 hodin.

Vylepšení se dočkal také integrovaný fotoaparát, který byl u předchozí verze u uživatelů často terčem kritiky. Fotoaparát s rozlišením 3,2 Mpix nabídne automatické ostření. [celá zpráva]

iPhone už umí česky

17. června představila společnost Apple nový operační systém pro oblíbený komunikátor iPhone a multimediální přehrávač iPod Touch. Díky novému operačnímu systému 3.0 bude schopen iPhone a iPod Touch konečně hovořit česky. Mezi novými jazyky se objeví také slovenština.

Nově bude například možné psát zprávy a e-maily na displeji i v horizontální poloze. Klávesnice tak sice bude zabírat větší část displeje, ale psaní na dotykovém displeji by mělo být o poznání pohodlnější.

Mezi další vylepšení patří například podpora MMS zpráv, multimediální funkce na editaci videa, jednoduché kopírování, vyjímání a vkládání textu, možnost přeposílání zpráv, lupa na obrazovce, vestavěný správce hesel pro přihlášení na vybraných internetových stránkách, nebo rozšířené možnosti rodičovské ochrany.

Nový operační systém 3.0, kterým je vybaven také nejnovější iPhone 3GS, bude možné nainstalovat i na starší model 3G a první generaci iPhonu. Všichni zájemci budou moci komunikátor zcela zdarma aktualizovat pomocí aplikace iTunes. Majitelé iPodů Touch při upgradu zaplatí necelých deset dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám