Hlavní obsah

Vodafone nabídne jako poslední český operátor internet do mobilu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mobilní operátor Vodafone je posledním českým operátorem, který nabízí svým zákazníkům neomezené internetové připojení v mobilu za měsíční paušál. Novinka, postavená na technologii GPRS a EDGE, vyjde zákazníka na 177 korun měsíčně. Konkurence však nabízí internet v mobilu již dlouho a v některých případech je dokonce levnější.

Článek

Vodafone bude svým zákazníkům až do konce ledna nabízet internetové připojení do mobilního telefonu na půl roku bezplatně. Firma zároveň v rámci předvánoční nabídky zavedla dva nové internetové tarify pro připojení na jeden den nebo na měsíc.

Měsíční přístup na internet z mobilu přes GPRS nebo EDGE vyjde na 177 korun, na den pak na 17 korun. Dosud začínal nejnižší paušál za připojení na 200 Kč a dále rostl podle objemu stahovaných dat až na 750 korun.

Nové paušály zahrnují 100 megabytů stažených dat za měsíc respektive pět MB denně. Vedle toho firma oznámila zrychlení stahování stránek až na šestinásobek.

Všechny stránky bude také Vodafone optimalizovat pro displeje mobilních telefonů. Pro přístup na internet bude využívat svůj portál live!

Konkurence nabízí internet v mobilu již dlouho

U O2 se k internetu připojíte za 150 korun měsíčně. Zákazníci nejsou limitováni žádnou přenosovou technologií, služba podporuje HSDPA, UMTS, EDGE i GPRS.

Díky podpoře emailového protokolu pop3 a IMAP4 nabízí služba také možnost stahování pošty přímo do emailového klienta v telefonu. Cena a aktivace služby O2 Internet v Mobilu je 150 Kč měsíčně (včetně DPH) a O2 Internet v Mobilu Plus 390 Kč měsíčně (včetně DPH).

T-mobile nabízí paušální připojení od 120 Kč za měsíc

Neomezené surfování v mobilu nabízí T-Mobile v rámci svých balíčků Surf+. Základní balíček pro předplacenku Twist Surf+ získáte za 39 Kč/týden, přičemž získáte neomezený internet rychlostí až 236,8 kb/s prostřednictvím EDGE/GPRS.

Tarifní zákazníci mohou vybírat ze tří doplňkových balíčků, kdy nejlevnější vyjde na 120 Kč. U něj mohou zákazníci využít protokolu POP3 pro mail a FUP je stanoveno na 50 MB.

Mobilní internet nabízí i nejmladší český operátor U:fon

U:fon představil nový mobilní tarif Za 600 Datafon, který kombinuje mobilní tarif Za 300 a vysokorychlostní mobilní Fofr internet za měsíční paušál 600 Kč včetně DPH. Fofr internet nabídne průměrnou rychlost stahování dat okolo 400–700 kbit/s.

Samotný internet je možné využívat buď prostřednictvím integrovaného Wap 2.0 prohlížeče Netfront pro základní prohlížení webových stránek, který je součástí telefonu Ubiquam U300, nebo propojením s PC prostřednictvím datového kabelu či pomocí bluetooth.

Reklama

Související články

Viry zaútočí i na mobily, varují odborníci

Pozor na telefony. Na ty „chytré“ vybavené operačním systémem možná už příští rok zaútočí nové sofistikované viry. Čím by škodily? Zavirovaný přístroj by mohl...

Výběr článků

Načítám