Hlavní obsah

Nejlepší smartphony současnosti

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Apple a Samsung bojují o vrchol mobilního světa urputně už několik posledních let. Misky vah chce nyní Samsung překlonit na svou stranu pomocí nového modelu Galaxy S6 edge+. Jenže ani další konkurenti ještě neřekli poslední slovo.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Samsung Galaxy S6 edge+: pan dokonalý

Po hardwarové stránce patří Galaxy S6 edge+ k tomu nejlepšímu, co je možné aktuálně zakoupit. Pracovní tempo udává osmijádrový čip, jehož čtyři jádra pracují na frekvenci 2,1 GHz a další čtyři na 1,5 GHz. K dispozici jsou dále 4 GB operační paměti typu LPDDR4.

Výkon by měl tak být díky vyšší kapacitě operační paměti o něco vyšší než u předchůdce. Ten se přitom pyšnil titulem nejvýkonnější smartphone na světě, který nyní nejspíše převezme právě uvedená novinka.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy S6 edge+

Displej má úhlopříčku 5,7 palce, rozlišení 2560 x 1440 obrazových bodů (518 ppi) a je vybaven technologií Super AMOLED. Dotykový panel je navíc zakřivený – plynule přechází z přední části na bočnice. Displej na bočnicích má být využit pro zobrazení času, notifikaci, ale také pro ovládání některých aplikací a funkcí.

Galaxy S6 edge+ se bude prodávat s kapacitou 32 GB a 64 GB. Ve výbavě nechybí ani čtečka otisků prstů, zabudovaná v domovském tlačítku. Samozřejmostí jsou také rychlé datové přenosy LTE kat. 6, které nabízejí teoretickou rychlost až 300/50 Mbps.

  • Klady: vysoký výkon, bezkonkurenční barevné podání displeje
  • Zápory: zakřivený displej se při pádu snadněji rozbije
  • Cena: od 23 000 Kč

Asus ZenFone 2: nízká cena, slušný výkon

Už dávno neplatí, že extrémně výkonné smartphony se objevují pouze v té nejdražší kategorii. Velmi slušně vybavený přístroj lze sehnat také mezi přístroji s cenou do deseti tisíc korun, což je i příklad modelu Asus ZenFone 2.

Foto: archív výrobce

Asus ZenFone 2

Druhá generace modelu ZenFone je vybavena 64bitovým procesorem Intel Atom Quad-Core Z3580, jehož čtyři jádra jsou taktována na frekvenci 2,33 GHz. V prodeji je však také levnější verze se čtyřjádrovým procesorem taktovaným na 1,8 GHz. Největší chloubou tohoto přístroje je obrovská kapacita operační paměti. Model s více než 4 GB byste hledali na pultech obchodů zbytečně.

ZenFone 2 dále disponuje 5,5palcovým IPS displejem s rozlišením 1920 x 1080 obrazových bodů, který je proti poškození chráněn odolným sklem Gorilla Glass 3. Pro uložení dat je určena interní paměť s kapacitou 32 nebo 64 GB. Sluší se také zmínit, že přístroj podporuje i paměťové karty microSD.

  • Klady: poměr cena/výkon
  • Zápory: baterie se rychleji vybíjí při využití plného výkonu
  • Cena: 8700 Kč

HTC One M9+: sázka na klasiku

Vlajková loď HTC One M9+ se svým vzhledem velmi podobá předchozím generacím. Displej je 5,2palcový a nabízí rozlišení 2560 x 1440 obrazových bodů. Konstrukce je pak celokovová a na čelní straně zaujmou stereofonní reproduktory, které jsou umístěny nad a pod displejem.

Foto: archív výrobce

HTC One M9+

Zvukový projev je jednou z nejsilnějších zbraní tohoto výrobce, díky technologii Qualcomm Immersive Audio mohou lidé ve sluchátkách poslouchat hudbu až ve 24bitové kvalitě.

V útrobách přístroje se ukrývá osmijádrový procesor MediaTek Helio X10 pracující na frekvenci 2,2 GHz a 3 GB operační paměti. Úložiště nabízí kapacitu 32 GB, nechybí ani podpora paměťových karet.

Na zadní straně smartphonu nalezneme dva fotoaparáty. V praxi by měl druhý senzor pomoci například při ostření. Uživatel si po pořízení snímku bude moci vybrat, zda má být čitelnější postava v popředí, nebo v pozadí. Zbytek snímku je pak jemně rozostřen, aby působil profesionálněji.

  • Klady: duální fotoaparát, kvalita zvukové reprodukce
  • Zápory: vzhled je prakticky totožný jako u předchůdce
  • Cena: 23 000 Kč

Apple iPhone 6 a 6 Plus: čekání na novinky

Aktuálně nabízené iPhony jsou největšími chytrými telefony, jaké kdy společnost Apple vyrobila. Apple iPhone 6 má 4,7palcový displej, což je o 0,7 palce více než v případě předchůdce s označením 5S. Druhá novinka nese název iPhone 6 Plus a je vybavena 5,5palcovým displejem. Menší model se pochlubí rozlišením 1334 x 750 bodů a větší 1920 x 1080 pixelů.

Foto: archív výrobce

Oba nové iPhony vedle sebe

Zda u této úhlopříčky americký počítačový gigant zůstane, bude jasné nejspíše už v září. Tehdy by se totiž na pultech obchodů měla objevit další generace iPhonů.

Pracovní tempo u obou aktuálně prodávaných modelů udává nový 64bitový procesor Apple A8. Ten nabídne proti loňskému modelu až o 25 % vyšší výkon. Přesto se podařilo výdrž prodloužit o několik hodin.

Vylepšení se dočkaly také fotoaparáty. Nové osmimegapixelové senzory nabízejí především citelně věrnější podání barev. Šestka však disponuje pouze digitální stabilizací, zatímco větší plusko už má optickou. Světelnost objektivů dosahuje hodnoty f/2.2.

  • Klady: poměr cena/výkon
  • Zápory: baterie se rychleji vybíjí při využití plného výkonu
  • Cena: od 21 000 Kč (v závislosti na kapacitě a modelu)

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Tři nové iPhony

Letos bychom se podle dříve uniklých informací měli dočkat hned tří nových iPhonů. V první řadě by se mělo jednat o nástupce aktuálně nabízených modelů – menší iPhone 6S a větší iPhone 6S Plus. 

Hlavní novinkou by měla být funkce Force Touch, kterou disponuje i nový Macbook. V podstatě jde o technologii, díky které je displej schopen rozeznat více intenzit přítlaku, což může být využito například pro pohodlnější ovládání. 

Ukázat by se měl navíc ještě levnější iPhone 6C, který bude vybaven plastovým krytem na zadní straně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám