Hlavní obsah

Zájem o konzole Switch je před Vánocemi obrovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Nintendo se pochlubila, že konzolím Switch se v Evropě nebývale daří. Platí to i pro nejnovější model Switch OLED, který je v obchodech beznadějně vyprodaný. Herní systémy od Nintenda zažily před letošními Vánocemi dokonce vůbec nejúspěšnější týden v celé historii řady Switch, alespoň tedy co se prodejů týče.

Konzole Nintendo Switch a Switch LiteVideo: archív výrobce

 
Článek

„V týdnu od 22. listopadu se v celé Evropě prodalo více konzolí Nintendo Switch než v kterémkoliv předchozím týdnu životního cyklu této konzole,“ prohlásil Marek Selinger ze společnosti ConQuest, která je výhradním distributorem značky Nintendo v Česku.

Listopad byl podle něj rovněž rekordním pro prodej her v Evropě. „V týdnu od 15. listopadu se prodalo doposud nejvíce her v historii konzole. Těchto rekordních sedm dní překonalo předchozích sedm dnů, které byly rekordními do té doby,“ konstatoval Selinger.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch OLED

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch OLED

„Na úspěchu se jistě podílel bundle konzole Nintendo Switch se hrou Mario Kart 8 Deluxe a tříměsíčním členstvím ve službě Nintendo Switch. Toto balení umožňuje přátelům a rodinám hrát kompatibilní titul on-line, kdy najdou vše důležité v jednom bundlu,“ uzavřel Selinger.

Původní Switch se začal v Česku prodávat v březnu 2017, v září 2019 se pak ukázal odlehčený Switch Lite určený především pro hraní na cestách. Letos před Vánocemi pak Nintendo uvedlo do prodeje vylepšený Switch OLED, oba původní modely ale zůstaly v prodeji i nadále.

Konzole jen tak nebudou. Výrobu brzdí Nintendo i Sony

Hardware

Switch OLED je beznadějně vyprodaný

Případní zájemci za Switch OLED zaplatí 7890 Kč. Výrobce tedy nastavil cenu novinky na úplně stejnou sumu jako v případě původního switche. Ten díky příchodu novinky se slůvkem OLED v názvu zlevnil o tisícovku na 6500 Kč. Verze Lite vyjde na 4790 Kč.

V obchodech je nicméně Switch OLED beznadějně vyprodaný a nic nenasvědčuje tomu, že by se situace měla před Vánocemi změnit.

Patrně největším vylepšením u nového switche je přítomnost OLED displeje, což koneckonců naznačuje už samotný název. Ten by měl nabídnout věrnější barevné podání, výrazně lepší kontrast a v neposlední řadě i větší velikost. Původní switch měl totiž pouze 6,2palcovou obrazovku.

Foto: archív výrobce

Switch Lite

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch (první generace)

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Switch OLED je nejlepší konzolí od Nintenda

V pátek se začal v Česku i v zahraničí oficiálně prodávat nový Switch OLED. Jde o tu vůbec nejlepší konzoli od společnosti Nintendo, nabízí však stejný výkon...

Výběr článků

Načítám