Hlavní obsah

Vzhůru do oblak. Herní sága Bioshock dostane pokračování

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci mohou jásat, herní sága Bioshock dostane pokračování. Stane se tak šest let po vydání zatím posledního titulu Bioshock: Infinite. Detaily o novém dílu však tvůrci zatím drží pod pokličkou. Jisté je pouze to, že pokračování se tentokrát bude muset obejít bez původního autora příběhů Kena Levina.

Upoutávka na hru Bioshock: InfiniteVideo: archív tvůrců

 
Článek

Bioshock: Infinite je zatím posledním dílem celé série a navzdory pokročilému věku je stále dostupný v obchodech. V pořadí třetí hra ze světa populární série BioShock se proti prvním dvěma dílům značně liší. Děj se totiž neodehrává pod hladinou moře, ale v létajícím městě Columbia.

Titul zavede hráče do roku 1912, převtělí se do role Bookera DeWitta, zneuctěného bývalého soukromého detektiva, který vezme nový případ. Úkol je najít mladou ženu Elizabeth, která se ztratila, a vrátit ji v pořádku domů.

Blade Runner znovu ožil po 22 letech. Díky herní komunitě

Hry a herní systémy
Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Bioshock: Infinite

Aby to nebylo tak jednoduché, Elizabeth je držena právě v létajícím světě Columbia. Toto město plulo jako symbol amerického úspěchu po celém světě, ale v roce 1900 se vlivem různých událostí ztratilo někde v oblacích. Jeho obyvatelé jsou po zuby ozbrojení a nemají v lásce žádné nově příchozí obyvatele.

Zda bude nový díl na Bioshock: Infinite navazovat, je zatím tajemstvím. Tvůrci ze studia Cloud Chamber totiž chtějí fanoušky ještě nějakou dobu napínat. Mimochodem toto studio vzniklo jen kvůli tomu, aby mohlo přinést na pulty obchodů nový díl Bioshocku. Jeho zaměstnanci jsou však vývojáři, kteří se již na předchozích dílech podíleli. V hvězdném týmu tak bude chybět už jen původní autor Ken Levine.

Kdy přesně si nové pokračování odbude premiéru, není zatím jasné. Otazník visí také nad tím, pro jaké platformy bude určeno.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Bioshock: Infinite

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám