Hlavní obsah

Vytvořil hru o smrti vlastního syna. Teď o ní vznikne dokument

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkraje letošního roku měla premiéru unikátní hra That Dragon, Cancer (Ten drak, rakovina). Ryan Green v ní lidem ukazuje, jak těžké je bojovat o život vlastního dítěte. Jednou z hlavních postav je totiž jeho malý syn, který rakovině podlehl už před léty. O realistickém titulu nyní vznikne dokument.

Upoutávka na hru That Dragon, CancerVideo: Numinous Games

 
Článek

Už v době vydání bylo jasné, že That Dragon, Cancer bude naprostý unikát. Prostřednictvím hry se totiž Green snažil usměrňovat svůj smutek a zároveň chtěl vytvořit památku na syna. Zvukový doprovod, tedy nářky i některé hlášky ve hře tak skutečně namluvil malý Joel. Otec vše nahrával například i ve chvíli, kdy spolu byli v nemocnici na jednotce intenzívní péče.

Joel se s rakovinou léčil od roku 2011, tehdy mu byly čtyři roky. Po letech ale nakonec svůj boj se zákeřnou nemocí prohrál.

Foto: thatdragoncancer.com

Ukázka ze hry That Dragon, Cancer

Děj titulu That Dragon, Cancer se odehrává na jednotce intenívní péče. Hlavní postavou je samotný Green, jehož hlavním úkolem je být v nemocnici oporou pro svého syna. Hráči budou muset prokázat sílu lidské vůle a víry.

Podle Greena je pro děti daleko těžší bojovat se zákeřnou nemocí než pro dospělé. Musí se totiž vyrovnat se sterilním klinickým prostředím, které je od jejich dětského světa na míle vzdálené. I toto by si lidé díky hře měli uvědomit.

Foto: thatdragoncancer.com

Ukázka ze hry That Dragon, Cancer

„Je to videohra, která se skládá z bolesti a naděje. Je to příběh mého syna, který jsem vytvářel den po dni,“ uvedl již dříve Green.

Hra je k dispozici pro platformu Windows i Mac, případně také pro televizní konzoli Ouya.

Dokument, který mapuje vznik hry i příběh malého Joela, by měl mít premiéru ještě během března.

Foto: thatdragoncancer.com

Ukázka ze hry That Dragon, Cancer

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám