Hlavní obsah

V Česku se začne prodávat unikátní pohybový ovladač od Microsoftu

Novinky, Miloslav Fišer

V českých obchodech se po několikaměsíčním očekávání začne prodávat unikátní herní systém Kinect, který byl nejprve známý pod označením Projekt Natal. Díky novince při hře člověk nebude potřebovat už vůbec žádný ovladač. Plně postačí lidská gesta.

Článek

Již nyní je možné v některých internetových obchodech vytvořit na Kinect předobjednávku. Cena za samotné zařízení se pohybuje od 3400 Kč do 4100 Kč.

Zakoupit je možné také senzor s konzolí Xbox 360 a souborem her Kinect Adventures, který vyjde na 7990 Kč.

A jak to celé funguje? Kinect je v podstatě první senzor na světě, který v sobě kombinuje RGB kameru, hloubkové čidlo, širokospektré mikrofony a samostatný procesor pohánějící proprietární software.

Proti běžným 2D kamerám tak novinka dokáže sledovat pohyb celého těla ve 3D režimu, reagovat na pokyny a příkazy a dokonce rozpoznat i změnu zabarvení vašeho hlasu a emocí.

Konkurence od Nintenda je na trhu již několik let

Velkým konkurentem zařízení Kinect je v současné době jedna z nejrozšířenějších herních konzolí Wii od Nintenda. Ta si svůj úspěch zajistila především interaktivním ovládáním každé hry.

Hráč neovládá hru pouhým mačkáním tlačítek, ale reálnými pohyby, které by v daných situacích dělal. Na rozdíl od Projektu Natal je ale nutné při hraní na Wii mít vždy v ruce ovladač. [celá zpráva]

Pohybové ovládání her od Nintenda nevyjde naši peněženku tak draho. Konzole se sérií sportovních her a jedním ovladačem stojí 4500 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám