Hlavní obsah

Tržby v odvětví videoher letos v Evropě vzrostou o pětinu

Vydavatelství počítačových her Electronic Arts předpokládá, že tržby za software odvětví letos v Evropě, na Blízkém východě a v Africe vzrostou nejméně o pětinu. Uvedl to dnes Jens Uwe Intat, šéf prodeje a distribuce EA v regionu. Podnik věří v silný růst evropského prodeje i za situace, že se růst evropské ekonomiky zpomalí.

Článek

"V nadcházejících letech čekám výrazný nárůst," uvedl Intat. Připomněl, že videohry představují relativně levnou zábavu zejména v ekonomicky těžší době, kdy mají spotřebitelé zatížené rozpočty. Pak nekupují auta a domy, ale bavit se chtějí. V Lipsku začíná příští týden největší evropská konference odvětví.

Velkým tématem bude snaha přilákat k videohrám více příležitostných hráčů, ale i expanze her do vyspělých mobilních telefonů, například iPhonu od americké firmy Apple. Intat dodal, že by tyto trendy mohly firmám v oboru zmírnit cyklický charakter toku příjmů. Nyní jsou příjmy tvůrců her značně závislé na cyklech, v nichž uvádějí na trh své herní konzoly velcí výrobci Sony, Nintendo a Microsoft.

EA na trhu bojuje o první pozici se společností Activision, která nedávno převzala firmu Blizzard. Sama EA má zájem o Take-Two, tvůrce řady her Grand Theft Auto. Intat ale doplnil, že i přes konsolidaci v odvětví počet tvůrců her poroste, protože se trh rozšiřuje, jak napsala agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám