Hlavní obsah

Tichým zabijákem ve hře Sniper Elite 3

Novinky, ryn

Studio Rebelion, které stojí za výbornými Aliens vs Predator, připravilo již třetí pokračování jejich válečné série Sniper Elite. Podařilo se udržet vysokou kvalitu předchozích dílů?

Upoutávka na Sniper Elite 3

 
Článek

Hra je opět zasazená v době druhé světové války, ale nyní se bojiště přesouvá do Afriky a nabízí mnohem rozlehlejší prostředí než předešlé díly. Zachovává mechaniky předešlého dílu s označením V2, ale zároveň je vylepšuje. Opět se tak hráč ujímá role odstřelovače Karla Fairburneho, který doprovází sérii už od samotného začátku.

Jako osamělý vlk musí zneškodnit nepřátelské konvoje, eliminovat důležité důstojníky a hlavně nesmí být chycen. K tomu mu pomáhá jeho milovaná odstřelovačka, pistole s tlumičem a hromada různých pastí. Karl toho moc nevydrží, a tak se nelze úrovněmi jen tak prostřílet jako Rambo. Musí proto zmapovat své okolí pomocí dalekohledu, takticky rozmístit pasti a poté začít odstřelovat jeden cíl po druhém.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry

Do série se opět vrací takzvaná rentgenová vize, která se spustí při efektní eliminaci nepřítele. Opět se tak můžete kochat, jak kulka ve zpomaleném čase penetruje lebku a tříští ji na desítky kousků. Nyní však vývojáři přidali také krevní oběh do této vize, díky čemuž je efekt mnohem vydařenější. Proti poslednímu dílu lze takto nyní ničit i vozidla, kdy zasáhnete palivovou nádrž nebo motor.

Vývojáři také přepracovali režim plížení, a tak se nyní hráč může mnohem taktičtěji schovávat a přizpůsobovat si postup misí, pokud ho odhalí. Hlavní je utéct z místa, kde vás vojáci viděli naposledy, a po určitém čase se opět přesunout na výhodnější pozici, ze které lze začít další útok. Svými akcemi hráč získává zkušenosti, jež mu odemykají nové zbraně a jiné předměty. Kvalita grafického zpracování díky přechodu na nové generace konzolí udělala další krok dopředu, a tak se jedná o podařený vizuál.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry

Třetí pokračování Sniper Elite tak díky změně prostředí příjemně ožilo, i když někomu se africké pouště mohou zdát nudné a fádní, ale jedná se o příjemnou změnu po německých městech. Série tak nestagnuje na jednom místě a snaží se o to, aby se nedostala do stereotypu. Zaujme ať už fanoušky válečné tematiky, nebo her u kterých se hráč musí plížit a plánovat každý svůj krok.

Titul vyšel na osobní počítače, konzole staré generace Xbox 360, PlayStation 3 a na konzole nové generace Xbox One a PlayStation 4.

HODNOCENÍ: 7/10

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám