Hlavní obsah

Staré hry znovu ožily na konzoli od Nintenda

Novinky, ort

Legendární tituly z herních konzolí SNES a NES si mohou opět zahrát majitelé herních zařízení Switch od společnosti Nintendo. Japonský herní gigant je totiž v rámci služby Nintendo Switch Online převlékl do moderního kabátu.

Konzole Nintendo Switch a Switch LiteVideo: archív výrobce

 
Článek

Přírůstků bude ve službě několik desítek, tvůrci přislíbili celkem 24 her ze SNES a 50 her z NES.

Patrně nejvýznamnější novinkou je Star Fox 2, dlouho ztracené pokračování Star Fox, které Nintendo vykopalo ze svých archivů pro mini konzoli SNES Classic Edition. Titulů bude samozřejmě ve službě Nintendo Switch Online daleko více, například Super Punch-Out!!, Kirby Super Star a Breath of Fire II.

Služba Nintendo Switch Online je dostupná na obou aktuálně nabízených konzolích od japonského herního gigantu řady Switch, konkrétně tedy na modelech Nintendo Switch a Switch Lite.

Hybridní Switch vyjde na 7990 Kč, zatímco za nový Switch Lite případní zájemci zaplatí 5990 Kč.

Nintendo opět dobývá svět fitness her s Ring Fit Adventure

Hry a herní systémy

Co obě konzole umí?

Nintendo Switch je v první řadě plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourává nutnost pořizování dvou zařízení, neboť na doma i na cesty stačí jen jedno.

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název JoyCon. Hráč může mít ovladač v každé ruce, případně jeden může půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě lze i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Foto: archív výrobce

Původní Nintendo Switch

Foto: archív výrobce

Původní Nintendo Switch

Hlavní tahák před Vánocemi

Letos před Vánocemi se však Nintendo snaží zaujmout i úplně novou konzolí, která se jmenuje Switch Lite. Jak již název napovídá, jde o odlehčený model, jenž nemá takové ambice jako jeho starší bratříček.

Primárně je novinka určena pro hraní na cesty. Právě proto se hráči musí smířit s absencí odnímatelných ovladačů. Využít nemohou ani speciální dokovací stanici, díky které by bylo možné proměnit konzoli v televizní systém.

Právě díky jednoduššímu konceptu je ale novinka daleko menší a lehčí. Velikost je 91,1 mm x 208 mm x 13,9 mm, zatímco starší bratříček se chlubí rozměry 102 mm x 238 mm x 13,9 mm. Hmotnost pak klesla z 398 g na 275 g.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch Lite

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch Lite

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám