Hlavní obsah

Slavný instalatér se vrací na závodní tratě ve hře Mario Kart 8

Novinky, ryn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Instalatéra Maria snad ani není nutné představovat. Pravděpodobně nejvíce ikonická herní postava se nyní vrací v již osmém pokračování závodní odnože a dupe na plyn, co to jde.

Upoutávka na hru Mario Kart 8Video: Nintendo

 
Článek

Mario Kart je slavná závodní série. Osmé pokračování obsahuje pět herních módů, mezi které patří klasické Grand Prix, jež je ještě rozděleno na různé úrovně podle obsahu motorů. Další módy jsou Časová výzva, Lokální hra pro více hráčů, Souboje, které se odehrávají na upravených tratích, a režim nazývaný On-line, kde můžete soupeřit s hráči po celém světě.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Mario Kart 8

Titul obsahuje dohromady 32 závodních tratí. Hráči starších titulů si smlsnou na rovnou 16ti z nich, které se vrací z minulých dílů. Druhá polovina se skládá z úplně nových a opět správně šílených okruhů. Mezi další novinky patří nové zbraně, které může hráč získat na trati. Objevuje se zde například bumerang, který se hráči po použití vrátí nebo masožravá kytka. Ta buď ničí okolní závodníky svými ostrými zuby, nebo zrychluje hráčovo vozítko.

Technické zpracování titulu ždíme konzoli Wii U na maximum a tak si ho hráči mohou užít ve full HD rozlišení a 60ti snímkách za vteřinu. Tratě vypadají kouzelně a zaujmou také animace a detaily všech 30ti závodníků.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Mario Kart 8

Nintendo tak opět dokázalo, že umí dobře oprašovat své staré značky a s každým návratem piluje hratelnost do naprosté dokonalosti. Popularitu značky také podporuje fakt, že od zahájení prodejů se titulu celosvětově prodalo již přes 1,2 miliónu kusů. Od absolutního hodnocení ho dělí pouze nižší počet herních módů a absence kariéry pro jednoho hráče.

Titul vyšel exkluzivně pro konzoli Nintendo Wii U.

HODNOCENÍ: 9/10

Reklama

Výběr článků

Načítám