Hlavní obsah

První plody miliardové akvizice. Microsoft nabízí 20 herních legend

Novinky, abr

Společnost Microsoft tento měsíc oficiálně pohltila herní studio Bethesda, které bylo součástí společnosti ZeniMax Media. A první plody této akvizice mohou již hráči okusit. V rámci předplatného Xbox Game Pass Ultimate si totiž mohou zahrát dvě desítky populárních her právě od studia Bethesda.

Upoutávka na hru Doom: EternalVideo: Bethesda Softworks

 
Článek

Již nyní jsou k dispozici populární série, například Dishonored, DOOM, The Elder Scrolls, Fallout a Wolfenstein. Dvacítka her je k dispozici výhradně pro televizní konzole Xbox, navíc 16 z těchto titulů si mohou členové předplatného Xbox Game Pass Ultimate zahrát napříč platformami – od PC přes konzole až po mobilní zařízení v cloudu.

Miliardový obchod dokončen. Studio Bethesda již patří Microsoftu

Hry a herní systémy

Akvizice má pro Microsoft daleko větší význam, než by se mohlo na první pohled zdát. Americký softwarový gigant totiž získal na svoji stranu důležitého spojence v době, kdy jeho konzole Series X a Series S soupeří s konkurenčním PlayStationem 5 od Sony.

Pro softwarového giganta je to bezesporu velká konkurenční výhoda, protože slavné tituly bude moci v budoucnu nabízet výhradně pro Xbox. Na exkluzivní hry přitom v minulosti lákala spíše konkurenční společnost Sony.

Foto: archív tvůrců

The Elder Scrolls: Blades

Podle herního novináře Jasona Schreiera, který na Twitteru informoval o obchodu jako jeden z prvních, má akvizice hodnotu 7,5 miliardy dolarů. To je v přepočtu bezmála 172,8 miliardy korun. Microsoft však oficiálně cenu akvizice nepotvrdil.

„Tři miliardy hráčů hledají zábavu a komunitu, kam by mohli patřit. A v Microsoftu je naší ambicí zmocnit se každého z nich, ať už hrají kdekoliv. Dnes děláme další důležitý krok na této cestě, protože spojujeme značky Bethesda a Xbox,“ prohlásil již dříve k akvizici šéf Microsoftu Satya Nadella.

Foto: Bethesda

Upoutávka na hru Fallout 4

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám