Hlavní obsah

Nový díl Grand Theft Auto za den prodeje vydělal 800 miliónů dolarů

Nový díl populární počítačové hry Grand Theft Auto mizí z obchodů závratnou rychlostí a mohl by se stát nejrychleji prodávanou videohrou na světě. Napsal to server The Verge. Jedna z nejočekávanějších her poslední doby na tržbách během prvních 24 hodin vydělala 800 miliónů dolarů (15,4 miliardy Kč). Podle serveru se tak stala nejrychleji prodávaným dílem v historii celé série této populární akční videohry.

BEZ KOMENTÁŘE: Upoutávka na hru GTA VVideo: Rockstar Games

 
Článek

Grand Theft Auto V se prodává od úterý. Očekává se, že za jeden měsíc prodeje vydělá na tržbách miliardu dolarů, což by byl zhruba čtyřnásobek toho, na kolik podle odhadů přišel její vývoj. K tomuto cíli se přitom hra podle webu přiblížila rychleji, než kterákoli dosavadní počítačová hra či jiný produkt zábavního průmyslu.

Rekord v současnosti drží devátý díl populární akční hry Call of Duty s podtitulem Black Ops 2. Miliardu dolarů na tržbách vydělal během prvních 15 dnů prodeje. Za prvních 24 hodin v obchodech se prodaly kopie za zhruba půl miliardy dolarů.

Foto: Rockstar Games

Ukázka ze hry GTA V

Předchozí díl GTA IV byl na trh uveden na konci dubna roku 2008. Za první týden utržila hra rekordních 500 miliónů dolarů a po prvním měsíci hru vlastnilo již více než 8,5 miliónu hráčů. [celá zpráva]

Foto: Rockstar Games

Ukázka ze hry GTA V

O Grand Theft Auto V

Zatím všechny díly GTA měly pouze jednoho hlavního hrdinu, jehož celý život ovládal pouze hráč. V novince tentokráte budou ústřední postavy hned tři a bude mezi nimi možné libovolně přepínat.

Fanoušci se mohou těšit na vykrádání bank, policejní přestřelky, automobilové honičky i na role nájemných zabijáků. Pokud je nebude bavit plnit ve hře úkoly, mohou si užívat rozlehlého světa, který GTA nabízí, a stát se spořádaným taxikářem nebo zmrzlinářem.

GTA V je od úterý v prodeji pro Xbox 360 a PlayStation 3 za 1390 Kč. Verze pro PC by se na pultech obchodů měla objevit zhruba za půl roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám