Hlavní obsah

Hra GTA IV trhá prodejní rekordy

Americký výrobce videoher Take-Two Interactive Software hospodařil ve druhém finančním čtvrtletí se ziskem 98,2 miliónu dolarů po ztrátě 51,3 miliónu před rokem. Oznámila to dnes firma s tím, že výsledky byly podpořeny úspěchem kontroverzní hry Grand Theft Auto IV (GTA IV).

Článek

Take-Two nedávno koupila českého vývojáře her Illusion Softworks, jehož Mafie jako jedna z prvních tuzemských her prorazila na světový trh. Tržby společnosti ve třech měsících do konce dubna stouply o 160 procent na 539,8 miliónu dolarů.

Firma uvedla hru GTA IV na trh 29. dubna a za první týden utržila z jejího prodeje 500 miliónů dolarů. Na konci května již hru vlastnilo 8,5 miliónu hráčů po celém světě. Série Grand Theft Auto je přitom často kritizována kvůli násilným a sexuálním scénám. "S Grand Theft Auto se jim daří neobyčejně dobře," řekl analytik Michael Pachter ze společnosti Wedbush Morgan.

Firma Take-Two do konce května prodala maloobchodníkům 11 miliónů kopií GTA IV. "Toto číslo mě překvapilo. Je to síla. Tohle lidé očekávali za celý rok," řekl analytik Todd Greenwald ze společnosti Signal Hill.

Firma Take-Two letos odmítla nabídku na převzetí ze strany největšího světového vydavatele videoher Electronic Arts za zhruba dvě miliardy dolarů. Generální ředitel společnosti Ben Feder uvedl, že vedení nyní jedná o strategických alternativách pro další vývoj podniku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám