Hlavní obsah

Nová virtuální realita pro PlayStation se pomalu odhaluje

Společnost Sony již před pár týdny potvrdila, že v letošním roce uvede zcela novou sadu pro virtuální realitu. Nyní pomalu odhaluje její podobu, ukázala totiž reálnou podobu ovladačů, které se změní doslova k nepoznání.

BEZ KOMENTÁŘE: Virtuální headset PlayStation VRVideo: archív výrobce

 
Článek

První generace systému PlayStation VR využívala pohybové ovladače Move, které svým vzhledem mohly připomínat kouzelné hůlky se světelnou bambulkou na vršku. Novinka má proti tomu kopulovitý tvar, který obepne celou ruku jako zápasnické rukavice. Na rozdíl od nich je však celá konstrukce daleko vzdušnější.

Kromě změny designu přibyde i hromada dalších vylepšení. Po vzoru gamepadů zvaných DualSense, které jsou určeny výhradně pro televizní konzoli PlayStation 5, totiž novinka dostane adaptivní triggery a haptickou odezvu. Uživatelé tak budou hru doslova vnímat svými prsty.

Budoucnost virtuální a rozšířené reality

Testy

„Po nasazení nového headsetu pro VR hráči pocítí ještě větší zapojení do hry, všechny jejich smysly se naplno ponoří do nejrůznějších herních světů. Jsme odhodláni pokračovat v inovacích našeho systému virtuální reality, aby si všichni majitelé konzolí PlayStation mohli vychutnat jedinečné herní zážitky,“ prozradil Nishino.

Podle něj by mělo být u nové helmy lepší rozlišení obrazovek či vyšší rozsah zorného pole. Výrobce nicméně zapracoval také na sledování pohybu a snížení latence. Na bližší informace si nicméně budeme muset ještě nějakou dobu počkat. Jisté je pouze to, že druhá generace virtuální helmy Playstation VR by měla být stejně jako ta první určena výhradně pro televizní konzoli od Sony.

Foto: archív výrobce

Nové ovladače pro PlayStation VR 2

Foto: archív výrobce

Nové ovladače pro PlayStation VR 2

Jeden displej, dva různé obrazy

Headset PlayStation VR ukrývá 5,7palcový OLED displej, který pro každé oko zobrazuje jiný obraz. Právě díky tomu a dalším senzorům, které jsou schopny monitorovat pohyb uživatele, pak headset dokáže navodit dojem virtuální reality.

Každé oko zobrazí obraz o velikosti 960x1080 pixelů. Díky tomu by všechny scény v hrách i při sledování filmů měly být krásně jemné a ostré.

Pro chod PlayStation VR je zapotřebí PlayStation řady čtyři. Právě v tom je zásadní rozdíl ve srovnání s konkurencí, ostatní modely totiž spolupracují s klasickými počítači. Kvalitou, respektive schopností vtáhnout uživatele do světa virtuální reality, by si však všechny zmiňované verze měly být velmi podobné.

Foto: archív výrobce

PlayStation VR

Foto: archiv firmy

Pohybové ovladače Move

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám