Hlavní obsah

Nintendo Wii U zlevní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonský výrobce elektroniky Nintendo Co. Ltd. sníží příští měsíc cenu své nejdražší televizní konzole Wii U v Severní Americe a Evropě o 50 dolarů (970 Kč), aby mohl lépe konkurovat firmám Microsoft a Sony. Ty do konce roku představí nové herní přístroje.

Foto: Nintendo

Nintendo Wii U

Článek

Od zahájení prodeje Wii U loni v listopadu až do konce letošního roku se prodalo pouze 3,6 miliónu těchto přístrojů. Původních konzolí Wii se přitom ve stejném čase prodalo 9,3 miliónu. Nintendo nyní plánuje prodat do března příštího roku devět miliónů konzolí Wii U.

Pomoci mu k tomu mají nižší cena a nové hry. Nejvyspělejší verze konzole by měla nově od 20. září stát 299,99 USD (5800 Kč). Osm měsíců starou konzoli Wii U však čeká letos v listopadu silná konkurence. Sony chce začít prodávat PlayStation 4 za cenu 399 dolarů a Microsoft Xbox One za 499 dolarů.

Foto: Microsoft

Xbox One s novým Kinectem

Foto: archív výrobce

PlayStation 4

Nintendo Wii U se vzhledem příliš neliší od svého předchůdce, malá bílá krabička se jednoduše připojí k televizoru. Největšího vylepšení se dočkal bezdrátový ovladač, který se nazývá Wii U GamePad. Ten je totiž vybaven vlastním dotykovým displejem, který je používán i při hraní na televizi.

Zároveň ale u některých her může být ovladač využit nezávisle na TV obrazovce, například na cestách. Ovladač je vybaven vestavěnou kamerou, mikrofonem i stylusem (speciálním perem) pro přesnější ovládání dotykové plochy.

Podle nákupního rádce Zboží.cz od Seznamu je možné Nintendo Wii U zakoupit u pěti desítek různých prodejců. Ceny se pohybují od 5990 do 9885 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám