Hlavní obsah

Nintendo se loučí s retro konzolí. Velkému zájmu hráčů navzdory

Novinky, ort

Společnost Nintendo ukončila výrobu retro televizní konzole Classic Mini NES, která byla oslavou 30. výročí herního systému NES. Tento radikální krok učinil japonský herní gigant navzdory tomu, že poptávka po této výroční edici je i po několika měsících po uvedení na trh stále velmi vysoká. Upozornil na to server Extremetech.

BEZ KOMENTÁŘE: Konzole Nintendo Classic Mini NESVideo: Nintendo

 
Článek

Konzole Classic Mini NES šla do prodeje teprve loni v listopadu. Přestože většina podobných herních zařízení vydrží na pultech obchodů klidně i několik let, u novinky tomu tak nebude – to je již jisté.

Zástupci japonského herního gigantu totiž na konci minulého týdne oficiálně oznámili, že s výrobou retro konzole končí. Přesný důvod však neprozradili. Dodali pouze, že aktuálně míří na pulty obchodů poslední várka vyrobených přístrojů. Lze nicméně předpokládat, že ta bude velmi rychle rozebrána, neboť poptávka stále ještě převyšuje nabídku.

Foto: archív výrobce

Nová konzole Nintendo Classic Mini NES

Classic Mini NES nabízejí bezmála tři desítky tuzemských prodejců. Podle Zboží.cz se ceny pohybují od 2697 Kč do 4639 Kč. I přes doslova propastný cenový rozdíl jde ve všech případech o zcela totožný model.

Oslava herní legendy

Konzole Classic Mini NES je oslavou 30. výročí herního systému NES, které připadlo právě na loňský rok. [celá zpráva]

Na první pohled se novinka skutečně podobá systému NES. Jak už slůvko Mini v názvu novinky napovídá, retro herní systém není tak velký jako původní verze. Jde o zmenšeninu.

Foto: archív výrobce

Nová konzole Nintendo Classic Mini NES

Nová konzole byla značně přepracována, čehož si uživatelé všimnou hned při snaze o připojení. Novinka má totiž konektor HDMI, který před třiceti lety vůbec neexistoval. Konzoli Classic Mini NES tak jde poměrně snadno připojit i k moderním televizorům. Nejsou k tomu přitom potřeba žádné obrazové redukce ani nic podobného.

Oficiálně je v konzoli Classic Mini NES předinstalováno jen několik her a další nejdou přidávat. Internetem nicméně již nyní kolují návody, jak další tituly do miniaturního herního zařízení dostat. Přehled všech předinstalovaných her naleznete v tabulce níže.

Hry, které obsahuje konzole Nintendo Classic Mini
Balloon Fight
BUBBLE BOBBLE
Castlevania
Castlevania II: Simon’s Quest
Donkey Kong
Donkey Kong Jr.
DOUBLE DRAGON II: THE REVENGE
Dr. Mario
Excitebike
FINAL FANTASY
Galaga
GHOSTS’N GOBLINS
GRADIUS
Ice Climber
Kid Icarus
Kirby’s Adventure
Mario Bros.
MEGA MAN 2
Metroid
NINJA GAIDEN
PAC-MAN
Punch-Out!! Featuring Mr. Dream
StarTropics
SUPER C
Super Mario Bros.
Super Mario Bros. 2
Super Mario Bros. 3
Tecmo Bowl
The Legend of Zelda
Zelda II: The Adventure of Link

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám