Hlavní obsah

Neprodávanější konzole je Wii, Nintendo se těší ze zisku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Videoherní průmysl může očekávat další jeden až dva roky silného růstu díky geografické expanzi, dobrému hardwarovému zázemí a rostoucímu počtu příležitostných hráčů. Nejvíce si za poslední tři měsíce polepšila společnost Nintendo, která zvýšila svůj zisk o 34 procent.

Článek

Tržby za tři měsíce do konce června vzrostly Nintendu o 24 procent na 423,38 miliardy JPY. Firma prodala za čtvrtletí 5,2 miliónu konzol Wii, což je o 51 procent více než ve stejném období loni. Prodej kapesního herního přístroj DS však mírně klesl na 6,94 miliónu kusů z loňských 6,98 miliónu kusů.

Nintendo uvedlo na trh Wii koncem roku 2006 a od té doby se přístroj těší na celém světě velké oblibě. Úspěch konzoly Wii je především v interaktivním ovládání každé hry. Hráč neovládá hru pouhým mačkáním tlačítek, ale reálnými pohyby, které by v daných situacích dělal.

Více vám o herní konzoli Wii a jejím používání napoví naše recenze. V prodejnosti překonala Wii i konkurenční PlayStation 3 firmy Sony a Xbox 360 od Microsoftu, kterých se za duben až červen prodalo 1,56 miliónu a 1,3 miliónu kusů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám