Hlavní obsah

Nejprodávanější superhrdinskou hrou je Spider-Man

Novinky, abr

Hra Marvel´s Spider-Man se posunula do žebříčku nejprodávanějších titulů všech dob, předstihla dokonce všechny slavné díly s Batmanem. Vyplývá to z čerstvě zveřejněných dat analytické společnosti NPD Group.

Upoutávka na hru Marvels Spider-ManVideo: Insomniac Studios

 
Článek

Marvel´s Spider-Man šel do prodeje loni na podzim. Už tehdy bylo jasné, že půjde o naprostý hit, neboť krátce po vydání se tato superhrdinská akce vyhoupla do čela žebříčku nejprodávanějších her.

Z trůnu byla dokonce sesazena kráska Lara Croft z titulu Shadow of the Tomb Raider. To bylo poměrně překvapivé, neboť pavoučí muž byl k dispozici výhradně pro televizní konzoli PlayStation 4, zatímco Shadow of the Tomb Raider byl k dispozici pro Xbox One, PlayStation 4 i PC – počet hráčů, kteří by si mohli tuto hru koupit, je tedy díky podpoře více platforem logicky vyšší.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ukázka ze hry Marvel´s Spider-Man

Foto: David Ryneš, Novinky

Ukázka ze hry Marvel´s Spider-Man

Nová data analytické společnosti NPD Group jen potvrzují, že Marvel´s Spider-Man byl trefou do černého. Jde totiž o vůbec nejprodávanější superhrdinskou hru všech dob. Data sice pojednávají výhradně o americkém trhu, nicméně situace bude velmi obdobná také ve zbytku světa.

Až na dalších příčkách skončily hry s Batmanem či populární titul Injustice. Žebříček nejvýdělečnějších her se superhrdinskou tématikou naleznete v tabulce níže. Přesná čísla prodejů bohužel analytici neprozradili.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Marvel´s Spider-Man

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Marvel´s Spider-Man

Zcela nový příběh

Prvenství v prodeji krabicových her v Británii tedy drží již druhý týden za sebou vývojářské studio Marvel a jejich nový Spider-Man. Pavoučí muž se v novém dílu změnil k nepoznání, je zkušenější a dokáže si lépe poradit se zločinem v New York City. Přitom se snaží urovnat svůj chaotický osobní a pracovní život.

Nový příběh je nabitý originalitou, zároveň se v něm ale objevují důvěrně známé kultovní postavy. A to z obou životů hlavního hrdiny, tedy z toho osobního i superhrdinského. Více se o novém Spider-Manovi dozvíte v naší recenzi.

Foto: David Ryneš, Novinky

Ukázka ze hry Marvel´s Spider-Man

Foto: David Ryneš, Novinky

Ukázka ze hry Marvel´s Spider-Man

Nejprodávanější superhrdinské hry všech dob
1. Marvel’s Spider-Man
2. Batman: Arkham City
3. Batman: Arkham Knight
4. LEGO Batman
5. LEGO Marvel Super Heroes
6. Spider-Man: The Movie
7. Spider-Man: The Movie 2
8. Injustice: Gods Among us
9. Batman: Arkham Asylum
10. Injustice 2
Zdroj: NPD Group

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám