Hlavní obsah

Navzdory problémům se prodalo 13 milionů kopií Cyberpunku 2077

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herní vydavatelství CD Projekt se pochlubilo, že se před Vánocemi prodalo 13 milionů kopií titulu Cyberpunk 2077. To z očekávané novinky dělá jeden z nejúspěšnějších titulů loňského roku, přestože hráči kritikou nešetří a někteří chtějí dokonce vrátit své peníze.

Trailer ke hře Cyberpunk 2077Video: archiv tvůrců

 
Článek

V třináctimilionové cifře jsou započítány i všechny předobjednávky, které běžely několik měsíců před prosincovým oficiálním startem prodejů. Nicméně překročit zmíněnou hranici se povedlo již 20. prosince.

Aktuálně tak budou patrně čísla ještě o něco vyšší, neboť řada hráčů si pořídila titul až po Štědrém dnu, kdy pod vánočním stromkem našli nové konzole, herní počítače a notebooky.

Cyberpunk 2077 je obří průšvih. Po Sony bude vracet peníze také Microsoft

Hry a herní systémy

Je vhodné také zdůraznit, že číslo prodejů by bylo patrně ještě vyšší, nebýt problémů, na které si hráči stěžují. Podle nich je titul plný nedodělků a chyb. Navíc je výkonnostně hra tak náročná, že na starší generaci konzolí vypadá grafika velmi chabě. To je koneckonců i jeden z hlavních důvodů, proč se společnosti Microsoft a Sony, které stojí za herními systémy Xbox a PlayStation, rozhodly nespokojeným hráčům na vyžádání vracet peníze za pořízení digitálních kopií.

CD Projekt nicméně ve zprávě o prodejích zdůraznil, že všechny refundace již odečetl a třináctimilionová cifra tak skutečně odpovídá počtu kopií, které si hráči nechali. Kolik lidí o vrácení peněz požádalo, není zatím jasné. Podle dřívějších zpráv nicméně v souvislosti s odhalenými problémy prodeje klesly o nezanedbatelných 21 procent.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Cyberpunk 2077.

Zástupci herního studia navíc v současné době usilovně pracují na vydání příslušných oprav, které budou všechny oznámené chyby řešit. Kdy se tak stane, není v tuto chvíli ale zřejmé.

Titul Cyberpunk 2077 se inspiruje knihami Williama Gibsona, filmy Blade Runner či japonským anime megafilmem Ghost in the Shell či hrou Deus Ex. Jelikož ale hra vychází hlavně z pera tvůrců hry Cyberpunk, kdy je možné vytvořit jakoukoliv postavu, tak i tento díl zprostředkuje hráčům stejné možnosti.

Zajímavostí je, že každé rozhodnutí – od schopností, implantátů až po podobu samotné postavy – bude ovlivňovat hlavní příběh.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Cyberpunk 2077.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám