Hlavní obsah

Nadávat na chlebodárce se nevyplácí. Profesionální hráč má po kariéře

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koho chleba jíš, toho píseň zpívej. To je přísloví platné stovky let. Patrně se ale nedoneslo k profesionálnímu hráči fotbalového simulátoru FIFA, který na internetu vystupuje pod přezdívkou Kurt0411. Ten si pustil pusu na špacír na konto vývojářského domu EA, který za titulem FIFA stojí. Výsledek? Konec slibně rozjeté kariéry.

Upoutávka na hru FIFA 20Video: EA Sports

 
Článek

Kurt0411 patří ke skupině hráčů, kteří se specializují vysloveně na titul FIFA. S trochou nadsázky by se dalo říct, že tento profesionální gamer nechyběl v minulosti na žádném důležitém turnaji, který se zmiňovaného fotbalového titulu týkal.

Žádná genialita, ale podvod. Superstar Fortnitu dostala doživotní ban

Hry a herní systémy

I díky jeho umu se mu podařilo rozjet slibnou kariéru také na streamovací platformě Twitch, kde sbíral stovky tisíc kliků u každého videa. Netajil se však svou kritikou na účet vývojářů z EA. Přitom mu vůbec nevadilo, že nebýt jejich práce, vůbec by neměl na živobytí. Společnost přesto jeho kritiku nijak neřešila.

Zlom nastal až tento měsíc, kdy už Kurt0411 překročil pomyslnou mez. V jednom zápase se mu nepodařilo vyhrát, ale pouze remizovat. To psychicky nevydržel a na Twitchi začal vulgárně nadávat a kritizovat tvůrce pro špatné ovládání a další prvky hry. Zakončil to pak pliváním před obrazovkami diváků na šály s logy EA.

Foto: EA

Hráč vystupující pod přezdívkou Kurt0411.

Krátce poté se společnost EA rozhodla udělit tomuto profesionálnímu hráči doživotní zákaz na účast v turnaji EA SPORTS FIFA 20 Global Series, ale zároveň také ve všech budoucích plánovaných sezonách. To jinými slovy znamená, že slibně rozjetá kariéra byla vmžiku pohřbena.

Vzor pro malé děti

Zástupci společnosti EA v oficiálním prohlášení uvedli, že hráč se choval velmi nekorektně již v minulosti a několikrát mu bylo uděleno za jeho nevhodné chování napomenutí. Naposledy letos v březnu. Podle nich však jeho poslední výstup překročil únosnou mez, není prý vhodné, aby se takto choval profesionální esportový hráč, který by měl být příkladem i malým dětem.

Kurt0411 si přesto popel na hlavu rozhodně nesypal. Místo toho obvinil EA, že se jej pouze snaží umlčet, aby nemohl veřejně mluvit „o jejich rozbité hře“.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám