Hlavní obsah

Muži zmizelo z účtu 60 tisíc. Utratil je syn zapálený do on-line her

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Vášnivým hráčem na mobilu je kluk z Šumperka. Jeho otec si to uvědomil až poté, co ze svého účtu přišel o desítky tisíc korun. Původně myslel, že jej okrádá někdo cizí, ale pak vyšlo najevo, že si jeho malý syn nakupoval různé komponenty ke hře. Právo o tom informovala policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Foto: Stringer, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Na šumperské policisty se v těchto dnech obrátil 35letý muž s tím, že na svém bankovním účtu zaznamenal neoprávněně provedené platby. Mělo se jednat o bezmála tři desítky plateb, jejichž prostřednictvím měl někdo neznámý během několika málo dnů převést z jeho účtu ve prospěch jiného účtu postupně přes šedesát tisíc korun,“ uvedla mluvčí.

Celou záhadu se podle ní podařilo vysvětlit během krátké chvíle. „Muž totiž neměl řádně zabezpečený přístup k on-line platbám a jeho malý syn, kterému oznamovatel půjčoval svůj mobilní telefon, aby na něm mohl hrát hry, si v zápalu boje ke hře bezděky pořizoval další komponenty,“ doplnila mluvčí.

Věk dítěte policie nesdělila, ani to, zda otec vše vyřešil domluvou, zákazem hraní nebo výpraskem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám