Hlavní obsah

Místo 400 tisíc poslali hráči 1,4 milionu. Česká videohra Polda 7 bude hit

Novinky, abr

Na konci června se tvůrci z českého studia Zima Software přiznali, že nemají dostatek peněz na dokončení hry Polda 7. O financování tak požádali herní komunitu prostřednictvím crowdfundingového serveru HitHit. Od fanoušků nakonec dostali daleko více peněz, než požadovali. A tak je již nyní jasné, že sedmý díl bude naprostý hit.

Tvůrci lákají na hru Polda 7Video: archív tvůrců

 
Článek

„Naším cílem je vytvořit sedmé pokračování této hry. Bohužel již nemáme dostatek financí na vývoj dalšího dílu, a proto to chceme zkusit zde, je to pro nás poslední možnost, jak tuto hru oživit. Věříme, že Polda má stále spoustu fanoušků, kteří budou ochotni nového Poldu podpořit,“ přiznali tvůrci již předminulý měsíc.

Konec prázdnin se nestihne. Mafia: Definitive Edition vyjde později

Hry a herní systémy

Po dobu 45 dní měli pak na serveru Hithit herní fandové možnost tento kultovní český titul podpořit. Dohromady nakonec přispělo 1209 lidí částkou 1 437 011 korun. Původní záměr byl přitom vybrat pouze 400 tisíc korun, nakonec se ale na bankovním účtu tvůrců sešlo 3,5krát více.

Podle tvůrců bude sedmý díl graficky v podobném duchu jako šestý. „Účast na projektu přislíbil vynikající výtvarník Karel Kopic. V předchozím díle si mnoho z vás stěžovalo na přílišnou jednoduchost, budeme se proto snažit, aby tento díl trochu více potrápil vaše mozkové závity,“ prozradili.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Polda 6

„Příběh se bude točit okolo mimozemského letadla a festivalu zvaného Celebritycon. To je místo, kde se schází mnoho světových celebrit. Budeme je tedy parodovat a dělat si z nich legraci. Nakonec Pankrác opět vyřeší složitý případ a zachrání svět,“ uzavřeli tvůrci.

Polda 6 se stále ještě nabízí v obchodech za necelých 300 Kč. Sedmičku získá každý, kdo přispěl na Hithitu částkou alespoň 449 Kč.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Polda 6

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám