Hlavní obsah

Microsoft pracuje na dvou nových Xboxech. Ukáže je najednou

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Inženýři společnosti Microsoft usilovně pracují na nové generaci televizní konzole Xbox. Podle serveru Thurrott by přitom nemělo jít o jedno jediné zařízení, ukážou se totiž najednou hned dva herní systémy.

BEZ KOMENTÁŘE: Xbox One XVideo: archív výrobce

 
Článek

Podobnou taktiku zvolila před lety již konkurenční společnost Sony. Ta nechtěla nutit lidi platit za nejmodernější technologie a především špičkový výkon, který nevyužije v praxi úplně každý. Proto nabídla k prodeji levnější a pomalejší PlayStation 4 Slim a výkonnější variantu PlayStation 4 Pro.

Oba modely se prodávají dodnes a zástupci japonského elektronického gigantu se několikrát pochlubili tím, že tato taktika byla krok správným směrem, neboť prodeje jsou velmi vysoké.

Příští nebo přespříští rok

To je pravděpodobně jeden z hlavních důvodů, proč se Microsoft nyní chystá k prakticky totožnému kroku. V současnosti jsou na pultech obchodů sice k dostání také dvě konzole od amerického softwarového gigantu, avšak ty nebyly představeny najednou.

První si odbyl premiéru pomalejší model Xbox One S, teprve po několika dlouhých měsících se pak na pultech obchodů objevil výkonný Xbox One X.

Už v příštím nebo přespříštím roce by se však měly dva nové Xboxy objevit najednou. Zástupci amerického softwarového gigantu však drží zatím všechny údaje pod pokličkou. To není nijak výjimečné, neboť Microsoft – stejně jako další velcí výrobci – neinformuje o novinkách před jejich oficiálním odhalením.

Televizní konzole Xbox One SVideo: Microsoft

Špičkový výkon

Je nicméně zřejmé, že se s novinkami bude podnik snažit překonat aktuálně nabízené modely. Přitom model Xbox One X se již nyní pyšní titulem nejvýkonnější konzole na světě. Srdcem tohoto herního stroje je osmijádrový čip od AMD, který udává pracovní tempo při frekvenci 2,3 GHz. Grafické jádro tvoří 40 speciálně upravených výpočetních jednotek taktovaných na 1172 MHz.

Dohromady by tak konzole, která byla původně známá pod kódovým označením Scorpio, měla nabídnout výkon šest teraflopů, což je ze současné generace konzolí nejvyšší hodnota. Díky tomu bude stačit na plnohodnotné hraní ve 4K rozlišení, jednotlivé tituly tak nabídnou více detailů a jemnější obraz.

Xbox One X se v tuzemských obchodech podle nákupního rádce Zboží.cz prodává od 10 990 Kč.

Foto: archív výrobce

Xbox One X

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám