Hlavní obsah

Konzole od Atari míří do výroby. Vánoce ale nestihne

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvůrci očekávané televizní konzole Atari VCS se pochlubili, že novinka zamířila po několika odkladech do výroby. Případné ovace nicméně nejsou na místě. Již nyní je totiž jasné, že zařízení se na pultech obchodů objeví až příští rok – Vánoce tedy rozhodně nestihne.

Foto: archív výrobce

Atari VCS

Článek

Je to poměrně velké zklamání. Ještě letos na jaře totiž tvůrci slibovali, že k žádnému prodlení již nedojde a že se Atari VCS objeví v prodeji ještě před Vánocemi. Nakonec je ale všechno jinak, s premiérou se počítá až v březnu 2020.

Přitom tvůrci na konzoli pracují již od roku 2017. Nicméně od té doby byla premiéra již nesčetněkrát posunuta.

Retro elektronika je v kurzu. Táhnou mobily i konzole

Hry a herní systémy

Případní zájemci se musí smířit také s tím, že novinka vyjde pouze v jedné verzi, a nikoliv ve dvou provedeních, jak se původně plánovalo. K dispozici nakonec nebude moderní pojetí, které kombinuje černé plasty s červenými prvky.

Hráči tak budou moci zakoupit pouze tradičnější provedení, které kombinuje černé plasty se dřevem.

Foto: Profimedia.cz

Původní konzole Atari VCS 2600

Foto: archív výrobce

Atari VCS

Hardwarová konfigurace 

Pracovní tempo bude udávat APU od AMD. Konkrétně by mělo jít o 28nm čip z řady Bristol Ridge, který nabídne čtyři jádra s pracovní frekvencí 2,6 GHz, ta se však v případě potřeby dovedou sama přetaktovat na 3,3 GHz.

Grafický čip bude vybaven 384 stream procesory a bude pracovat na frekvenci 800 MHz. Dále by mělo být k dispozici 8 GB operační paměti a 32GB úložiště, které půjde dále rozšířit prostřednictvím paměťových karet typu microSD. Celkový výkon by tak měl činit zhruba 0,6 TFLOPS.

Zmiňované součástky by měly bohatě stačit na hraní drtivé většiny her v rozlišení Full HD. Ve vyšším standardu 4K poběží však tak maximálně multimédia – nejrůznější videa, filmy a seriály.

Foto: archív výrobce

Atari VCS

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám