Hlavní obsah

IFA 2019: Dva povedené herní notebooky od Aceru

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Společnost Acer přivezla do Berlína, kde je právě v plném proudu veletrh IFA 2019, dva povedené herní notebooky – modely Predator Triton 300 a Predator Triton 500. Oba kromě špičkového výkonu zaujmou také kompaktními rozměry, alespoň tedy na poměry herních laptopů.

Herní notebook Acer Triton 300Video: archív výrobce

 
Článek

Predator Triton 300 je jedním z nejlehčích herních notebooků na trhu, jeho hmotnost činí 2,3 kg. Přitom výkonu má více než dost. V útrobách se ukrývá procesor Intel Core i7 deváté generace společně s grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 1650. Tato kombinace by měla stačit na většinu moderních her v rozlišení Full HD.

Výbava nové třístovky dále čítá 16 GB operační paměti typu DDR4, kterou je možné rozšířit až na 32 GB. Volba úložiště je čistě na uživateli – notebook může být osazen dvěma 1TB PCIe NVMe SSD a až 2TB pevným diskem. Vše pracuje mimochodem pod operačním systémem Windows 10.

Foto: archív výrobce

Acer Predator Triton 300

Triton 300 má hliníkové šasi a může se pochlubit tlumeným matným černým designem zvýrazněným modrým osvětlením a akcenty, jaké se nacházejí na jiných noteboocích Predator. Ve výbavě nechybí ani bezdrátové připojení Killer Wi-Fi 6 AX 1650 společně s klasickým Killer Ethernet udržuje akci v rychlém pohybu a bez zpoždění.

Displej nabízí úhlopříčku 15,6 palce a rozlišení Full HD. Jeho velkou předností je vysoká obnovovací frekvence 144 Hz a 3ms odezva, díky čemuž by měl být obraz velmi plynulý i při náročných akčních scénách.

Právě v otázce displeje je na tom druhá představená novinka ještě lépe. Predator Triton 500 je totiž vybaven hned 300Hz displejem, lepší žádný jiný herní notebook nenabízí. Obrazovka u pětistovky nabízí také rozlišení Full HD, přičemž rámečky okolo displeje mají tloušťku pouze 6,3 mm. Poměr mezi velikostí obrazovky a těla je působivých 81 %.

Výkonnostně je na tom pětistovka velmi podobně jako Triton 300, případní zájemci mohou opět počítat s velmi kompaktními rozměry. Tloušťka zavřeného laptopu je pouze 17,9 mm a váží 2,1 kg.

Kdy se obě novinky objeví na pultech obchodů, není zatím známo.

Foto: archív výrobce

Acer Predator Triton 300

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám