Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Voxelstein 3D – legendární střílečka v novém kabátě

Novinky, Radovan Blažek

Wolfenstein 3D má v síni slávy počítačových her své nezastupitelné místo a i po šestnácti letech od svého vydání stále inspiruje další a další tvůrce k předělávkám. Toto je jedna z nich.

Článek

Šestnáct let, je to hodně nebo málo? V oblasti počítačových her se to může zdát celá věčnost, ale přesto už tehdy přišla na svět hra, která nám ukázala, jak funguje třetí dimenze. Ten pravý rozmach přišel až s Doomem, přesto má Wolfenstein 3D v srdci každého pamětníka nezastupitelné místo.

:. Voxelstein 3D

Teď se s legendo setkáváme znova, ale v poněkud pozměněném hávu. Tentokrát se obléká do moderních technologií, konkrétně pak používá voxely, což, zjednodušeně řečeno, umožňuje větší míru interakce s prostředím, zejména pak jeho destrukci. To je sice hezké, protože to v původní hře nešlo, ale to je asi tak vše. Samotnému vzhledu to příliš nepřidává, protože nejde neuznat, že šestnáct let starý originál vypadal o poznání lépe.

:. Voxelstein 3D

Hra se snaží zaujmout i jinými aspekty, třeba trochu infantilním humorem, ale to ji z průměru FPS akcí (a to i těch freewarových) nikterak nepomůže.

Reklama

Související témata:

Související články

Hrajeme zdarma: A Second Face – život ve tmě

Pokud vám brzké zimní večery nedělají dobře, pak byste se této adventuře měli nejspíše vyhnout. Je totiž celá ponořena do tmy, ve které se usilovně snažíte...

Hrajeme zdarma: Snake World – had v novém

Vzpomínáte ještě na hada na mobilu? Představte si stejný princip, ale převedený do nejmodernější grafiky a navíc s podporou internetového hraní. Zní to slibně,...

Výběr článků

Načítám